Предимства на вратите от солидно дърво

Интериорните врати от солидно дърво имат редица предимства, които със сигурност трябва да вземете под внимание, ако сте решили да направите стъпка по закупуване на нови врати за дома си.

Истина е, че вратите от солидно дърво са значително по-скъпи от широко лансираните по магазините врати, но се оказва, че цената е приемлива, когато се вземат под внимание предимствата на този тип врати.

За някои хора, най-важното предимство на вратите от солидно дърво е естетиката, която придават на интериора. Тези врати изглеждат по-добре, отколкото кухите врати продавани по редица магазини.

Дървените врати могат да бъдат изработени с красиви фрагменти по тях, чрез използване на дърворезба и/или вграждане на метали. По тях могат да бъдат изобразени човешки и животински фигури, геометрични форми и небесни тела.

За специални цели в солидните дървени врати могат да бъдат направени незабележими тайници – те са с малък обем и там могат да бъдат скрити ценни дребни предмети – ценни метали, ценни книжа и диаманти.

Вратите от солидно дърво ще продължат да изглеждат добре с течение на времето, тъй като те са изключително здрави, и като резултат, солидна дървена врата може да издържи години на тежка служба, за разлика от алтернативи.

Тези врати са енергийно ефективни. Те осигуряват много по-добра изолация, независимо дали е горещо или студено навън. Също така и имат действие на надежден метод за звукоизолация на едно помещение от друго.

Ако солидните интериор врати са снабдени и с надеждни ключалки те със сигурност могат да затруднят всеки крадец, т.к. са тежки, много здрави – не могат да бъдат счупени с крак, бухалка или желязо, а освен това и дупка в тях се изрязва трудно.

Солидните дървени врати се използват в офиси за защита на помещения съдържащи ценна информация, могат да бъдат видени и в банкови клонове.

Защита при земетресения. Вратите от солидно дърво дават в пъти по-голяма безопасност, ако при земетресение сте застанали под рамката на вратата.

Ако сте от щастливците избрали да подобрят интериора в дома си с врати от солидно дърво, а не с врати изработени от ПДЧ, то избирайте декоративно фолио да не бъде поставено върху вратата. Целта на фолиото е да имитира естествена дървесина и няма никакъв смисъл да се поставя върху врати от солидно дърво, но някои продавачи го предлагат.

Вратите, които сте избрали, могат да бъдат оставени само лакирани, ако така пасват на останалото обзавеждане най-добре, да бъдат боядисани – ако сте решили да боядисвате не избирайте за домове с модерно обзавеждане еднакви студени цветове.

Изберете правилната врата за гаража… Прочетете за автоматизация на врата

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Предимства на вратите от солидно дърво, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар