Предимства на ламинирания паркет

Ламинираните паркети са изключително издръжливи и привлекателни. Те са устойчиви на надраскване, петна и издържат всички атаки от деца и домашни любимци. Този тип подова настилка е много лесна за поддръжка и не избледнява дори и при директна слънчева светлина.

Основните предимства на ламинирания паркет са лесен монтаж, адаптивност и фото финал. По-надолу можете да прочетете повече информация за ползите, които правят ламинирания паркет предпочитан избор от клиентите.

Лесен монтаж: Една от основните характеристики на ламинирания паркет е лекотата на неговия монтаж. При много видове ламиниран паркет “glueless” дизайн е наличен. Той позволява на всеки 2 дъски да бъдат свързани заедно с помощта на език и жлеб, които кликайки заедно образуват здраво закрепена повърхност. Ламинираните паркети са също и добър вариант за спестяване на пари от майстори, т.к. всеки сам без затруднения би могъл га се справи с полагането на ламиниран паркет. Единствените инструменти, които са ви нужни са – V-образен клин, гумен чук и ножовка.

Често дори и да не сте монтирали никога до сега ламиниран паркет е напълно достатъчно да прочетете инструкциите изписани на етикета от съответния производител.

Независимо от дебелината му ламинираният паркет се монтира еднакво лесно. Но, трябва да имате в предвид, че по-дебелия ламиниран паркет е с по-голяма товароносимост и предлага по-качествена звукоизолация и топлоизолация.

Адаптивност: Ламинираните паркети са известни и с тяхната приспособимост към всякакъв вид на пода. В случай, че основата, има повишено ниво на влажност или е от различен тип (напр. бетон, който не позволява на твърда дървесина да бъдат закрепени директно) ламинираният паркет е правилното решение. Ламиниран паркет може лесно да бъде поставен на почти всеки тип основа, когато тя е чиста и суха.

Независимо какъв тип е основата върху която сте решили да поставите ламинирания паркет задължително е да закупите „подложка за под ламиниран паркет“. Тя осигурява качествено предпазване на ламинирания паркет от влага идваща от основата. Ако помещението е с повишена влажност можете да изберете „подложка за под ламиниран паркет“, която от едната си страна има пластмасово покритие. Този тип подложка е по-скъпа от стандартната, но ще опази ламинирания паркет от влагата, която ви тревожи.

Фото финал: Ламинираният паркет е имитация на истинско дърво. Шарката, която виждате по ламинирания паркет е буквално отпечатана снимка на истинско дърво. На ламинирания паркет могат да бъдат отпечатани различни дървесни ефекти, както и камък, керамика и други подови настилки, също така дори и любима ваша снимка..

Повечето модели ламиниран паркет идват с гаранция срещу износване, оцветяване и избледняване. Някои имат и гаранция влага!

Прочетете за недостатъците на лиминираните паркети

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар