Сменете домейна си без загуби

В един момент може да ви се наложи да смените името на домейна си. Тази смяна често се налага заради промяна в търговската марка или когато по-хубав домейн се освободи. Каквато и да е причината за това, винаги трябва да имате предвид, че това ще се отрази на подреждането на вашия сайт в търсачките, на ключовите думи и фрази, което неминуемо ще повлияе на трафика. За да се предпазите от загубата на пари, следвайте стъпките, които са изброени.

Изградете поддържаща страница

За да сте сигурни, че търсачките индексират съдържанието на вашата страница, създайте поддържаща такава. Тя ще е подготовката за вашия нов сайт. Значението на това действие започва да намалява, но все още остава чудесен начин да споделите с потребителите, че вече вие сте собственик на този домейн и скоро ще видят новия ви сайт.

Значението на изграждане на поддържаща страница преди да бъде представен пълният сайт е важен, за да може потребителите да свикнат лесно с промяната, която предстои. Имаше време, в което се смяташе, че не е достатъчно да има 301 пренасочващи линка от стария сайт към поддържащата страница. Това се смяташе за недостатъчно за изграждане на добър ранг на страницата. В идеалния случай уебмастърите ще пренасочат всички важни линкове от стария сайт към поддържащата страница. Това ще помогне рангът на страницата да се повиши преди новият сайт реално да е представен.

Съвсем скоро стана ясно, че 301 пренасочвания от стария сайт към поддържащата страница имат силата на 301 външни лика. Това означава, че са правилно разпределени.

След като цялото съдържание е на новия сървър, проверете за повредени линкове

Преди да пуснете новия си сайт. Добре е да се уверите, че всички връзки работят. Това може да стане много лесно чрез употребата на програми като Xenu’s link sleuth.

Пуснете сайта си онлайн

След като се уверите, че всичко в новия ви сайт е наред, го пуснете онлайн.

Уведомете Google за новия си сайт

Първо се уверете, че сайтът ви разполага с карта, след това разберете дали Google познава структурата на вашия нов сайт и колко често се обновява информацията. Добре е да уведомите търсачката, че това е новият ви сайт и желаете той да се появява в списъка с резултати на мястото на стария. След като изпълните всичко от тези списък, проверете ранга на страницата и трафика, който генерира.

Ако променяте домейна си, заради смяната на търговката марка, може да помислите за представяне на новия сайт в две фази. Първо преместете сайта на новия домейн, а след това представете новия му дизайн. Така процесът ще протече много по-гладко и потребителите няма да изпитат голям шок.

Тези съвети трябва да ви осигурят възможно на-лесно и безпроблемно преминаване от един домейн към друг. Предимствата са, че потребителите ще имат време да се пренастроят и да приемат лесно промените. Това означава, че вашият нов сайт няма да страда от липса на трафик. Което да ви доведе до загуба на пари.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар