Съвети при изучаване на английският език

Налага ви се да научите английския за възможно най-кратко време. Не се стряскайте, вече има хиляда начина, с които може да си помогнете. Предлагаме ви няколко изпитани съвета, а сами ще се уверите, че резултатите от приложението им няма да закъснеят.

На първо място проумейте, че страха от грешките е нещо, което много вреди на бъдещето ви развитие. Опитайте се да го преодолеете. Не се срамувайте да говорите, защото само така ще разберете как се справяте и другите ще могат да ви поправят ако грешите.

Ако имате възможност да сте сред англоговорещи е най-добрият метод за научаването на езика, но ако сте лишени от тази привилегия, бихте могли и сами да импровизирате като слушате музика, гледате филми без превод и четете английска литература. Особено е полезно четенето на адаптирана литература.  В началото ще е доста трудно, но с времето все повече ще се справяте. Започнете с книжки на някое от ниските нива и когато започнете да разбирате текста, преминете на следващото по високо ниво. Практиката показва, че след 15-20 адаптирани книги нивото и думите започват да се овладяват. Тази бройка не трябва да ви стряска, тези книжки на долните нива са около 30 страници но на по горните стават и по 100 стр.

Направете си график, по който да учите. Разберете, че научаването на езика се крие в повторенията, а какво по-добро от ежедневните упражнения а тук може да разгледате различни курсове.

Упражненията свържете с четене, писане, слушане и говорене. Всяко от тях е равносилно по значение и не бива да се пренебрегва.

Свързвайте наученото и го прилагайте в ежедневието. Опитайте се постоянно да обогатявате речника си и да прилагате фразите и изреченията като ги обръщате от български на английски.

Превърнете ученето на английски в приятно занимание, което с радост да правите, а не защото се налага. Само така ще ви се удаде възможност да се справите дори със сложните и трудни моменти.

Преговаряйте наученото на определено време. Мозъка на човек е така устроен, че за да приема дадена нова информация трябва да се освободи от старата, не позволявайте това да се случва с наученото в началото на обучението ви.

Когато научавате думите мислете и за другите й форми, така в бъдеще ще ви е по-леко. Представките и наставките са много важни, те ще ви помагат да се концентрирате върху думите. Когато не разбирате дадена дума вникнете в контекста на изречението, като огледате думите около непознатата.

Помнете, че езика се учи не само от учебниците, но и от практиката.

Следвайте тези стъпки и всичко ще потръгне.

astony-bg.com

 

HTML код на статия

Автор: druon2


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар