Съседите колекционират прибори за хранене Fiskars

Колекционер като мен, с двайсетгодишна практика в събирането на пощенски марки, монети и значки, е виждал да се колекционира какво ли не, но това досега не бях виждал – съседите колекционират прибори за хранене и инструменти за градината с марката Fiskars. И понеже те знаят, че аз си падам по поредиците от еднотипни неща, ме поканиха да разгледам тяхната колекция от прибори Fiskars.

Впрочем за първи път влизах в дома им и след като поразгледах обстановката, реших, че колекцията им е съвсем логична – веднага ставаше ясно, както от десетките прибори Fiskars, така и от цялостното обзавеждане, че тези хора не само живеят нашироко, но и са твърде грижовни към дома си. Ножове, вилици, лъжици – всички те блестяха, прилежно подредени в едно от чекмеджетата. И всичките бяха марка Fiskars. Не че нещо, това не беше някаква свръхскъпотия, но издаваше вкус. Вкус към едновременно красивото и стойностното, Fiskars е именно това.

Двамата ми съседи, не успяващи да скрият гордостта си от колекцията (а не се и опитваха), вадеха по-интересните прибори, показваха ми ги, казваха и по няколко думи за всеки един. Е, какво пък, хората колекционират какво ли не – етикети, капачки, запалки, кибрити, бутилки, ето че моите съседи бяха изградили колекция от една твърде престижна марка – Fiskars, която не само радваше сетивата им, но и добре им служеше. Освен това, колекцията им беше помогнала да натрупат доста познания за производството, марките, предимствата и недостатъците на отделните прибори. Беше развила и следователски способности, специално в съседа. Той ми показа една дребна емблемка, на която пишеше Fiskars. Тя беше овална и приличаше на скоро отлепена от някой прибор. Вдигнах един нож към светлината и го разгледах. Fiskars пишеше на дръжката му, с много тънки издълбани буквички, и никъде не личаха следи от лепило. Правилно, каза съседът, емблемата с надпис Fiskars изобщо не е от прибор. Тя била от някаква томбола, разиграла се преди години. Подобни емблемки получавали закупилите прибори на тази марка над определена сума. Получавали ги заедно с албум на Fiskars и трябвало вътре да ги залепят върху специално очертани места…

Докато съседът разказваше, аз се мъчех да си спомня какво всъщност знам за марката Fiskars? Повтарях си името на марката като мантра, с надеждата, че нещо, досега заровено дълбоко в съзнанието ми, ще изскочи. Но не, не знаех много за Fiskars, не ми се беше налагало, за разлика от пощенските марки, значките и монетите, за които, честно казано, наистина знаех много.

И така, обобщи съседът, преди да изядем по едно парче торта, служейки си с уреди от неговата колекция, Fiskars са крупен производител на прибори за хранене и на различни инструменти за градината: ножици, триони, лопатки, мотики…

Fiskars – http://tool.s.bg

 

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар