Унищожете вредителите завинаги

Няма нищо по неприятно от това да видиш как чистотата на дома ти се руши от насекомите. Те не само са неприятни, но също така са и вредни за здравето на вашето семейство.

Навярно много пъти сте се опитвали да унищожите насекомите, но след кратко време те отново се връщат във дома ви. Независимо какви препарати използвате винаги виждате тези вредители да се разхождат във кухнята или в стаята на детето ви.

Сигурно много често сте се доверявали на реклами, които ви обещават да премахнат насекомите от дома ви завинаги. Навярно сте харчили маса пари само за да се отървете от тази вредна напаст. Не харчете повече пари за препарати, който имат краткотраен ефект, защото спасението от насекомите е единствено дезинсекцията.

Дезинсекцията представлява процедури за унищожаване на насекоми. Те може да включват физически , химични и биологични методи. Истината е, че дезинсекцията е единственото сигурно средство да предпазите дома и семейството си от насекоми.

Съществуват различни методи за дезинсекция, много от които ще ви помогнат да унищожите вредителите и да предпазите дома си от нови такива.

Дезинсекция може да извърши чрез огън във закрити помещения. Известен е факта, че насекомите, се разхождат из дома ви през нощта, затова те са привлечени от всеки светлинен източник. Ако в стаята запалите свещ насекомите преминават през пламъка и изгарят.

Друг много известен начин за дезинсекция са капаните за вредители. Насекомоуловителите например са мрежести кутии с тесен вход. В центъра на тази кутия се поставят примамка с аромат през деня, и лампа през нощта. Щом насекомите влезнат в капана трудно излизат.

Дезинсекцията може да се извърши и под формата на инсектицидни лампи. Излъчвайки обикновена светлина, лампите привличат насекомите дори и през деня. Лампата е гореща и по нея тече слаб ток с високо напрежение, което умъртвява насекомите.

Друг много ефикасен метод за дезинсекция е инсектицидното лепило.То представлява полутечно лепкаво вещество с миризма , която привлича насекомите. Лепилото се нанася върху лека и гладка повърхност, като картон. Разбира се днес в аптеките може да си закупите инсектицидни ленти, които са напоени с лепило.

Ултразвук е друг метод за дезинсекция, който ви помага да изгоните вредителите от дома си . Ултразвукът безпокои насекомите и те напускат дома ви. Ако решите да използвате този метод за дезинсекция имайте в предвид , че той не убива насекомите, а само ги отпъжда. Когато устройството спре да работи насекомите се връщат.

Много известен метод за дезинсекция, познат още от древността е димът. Когато запалите пламък прибавете към него изсушени листа. Миризмата, от горенето дразни насекомите и те моментално напускат помещението.

Днес много известен метод за дезинсекция е пулверизация. Това означава разпръскване на течности в дома ви. В аптеките може да намерите спрейове, които разпръскват смес от капки и твърди частици. Капките лесно убиват насекомите , а твърдите частици полепват по напръсканите места и така предпазват от нови вредители.

Друг не толкова известен метод за дезинсекция на много домакини са репелентите. Те убиват насекомите като разпръсват много неприятна за тях миризма. Репеленти може да намерите под формата на кремове или тебешир.

Истината е ,че много хора не успяват да се преборят с насекомите, а мисълта, че може тези вредители живея заедно с тях в дома им ги прави безпомощни. Ако нямате време или не желаете сами да се борите със тази напаст, може да разчитате на фирми , които могат да ви предложа дезинсекция на целия дом.

Имайки в предвид колко опасни могат да бъдат насекомите, дезинсекцията е много важна стъпка да се отървете завинаги от насекомите. За да се постигне желания ефект, трябва да се доверите на професионалисти – http://www.bulagrocontrol.bg/index.php/bg/%D0%A3%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/dezinsektziya.html.

 

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар