Упътване за SEO оптимизацията през идната година

2013 г. беше преломна за някои елементи на SEO оптимизацията. Само си спомнете колко много ключови промени направи Google в алгоритъма си. Някои специалисти по SEO оптимизация все още не са сигурни дали това е всичко. Има известни съмнения, че на 14 ноември е настъпила промяна в алгоритъма на Google.
В този материал са събрани най-важните елементи от SEO оптимизацията, която трябва да направите на страницата си. Тук сме обърнали внимание на по-техническата част от SEO оптимизацията.

Заглавия и хедъри в HTML
Заглавията на тагове са много пареща тема в света на SEO оптимизацията. Обичайните правила за писане на заглавия на тагове не са се променили. Това едва ли ще се случи и в близката една година. Ако имате нужда от промени, защото не сте доволни от своята SEO оптимизация, трябва да ги правите много бавно и разумно.

Описание в HTML
Това е още един от факторите, които няма да се променят значително в SEO оптимизацията. Описанията няма да променят коренно вашия ранг, но ако са добре написани, можете да спечелите позитиви за сайта си. Трябва да обърнете внимание на дължината на описанието. То трябва да е около 150 знака. Това ще е полезно за SEO оптимизацията ви, защото ще ориентира потребителите в съдържанието на сайта ви.

Структурирани данни в HTML
Това е тема, която има потенциал да се променя всяка година. Големият въпрос за SEO оптимизацията е дали ще можете да използвате органичното класиране на търсачките. Google, Bing и Yahoo ще продължават да използват и подреждат данните от сайтовете, както им харесва на тях.

Ключови думи и скрити елементи в HTML
Да не се повтарят ключови думи, важни за SEO оптимизацията ви, не е лесна работа. Повтарянето им често се налага, особено в търговките сайтове за описание на продуктите. Трябва да се отбележи, че т.нар. пазарски колички имат различни нива на управление. Някои от тях се поддават на SEO оптимизация много по-лесно от други. Никак не е лесно да се пише описание с ограничен брой думи, но все пак не е невъзможно.

Обхождане на архитектурата на сайта
SEO оптимизацията често не е достатъчна, трябва да следите и обхождането на вашия сайт от търсачките. Това е наистина едно от основните неща, които трябва да направите, когато започвате със SEO оптимизацията на вашия сайт. Уверете се, че търсачките обхождат страниците ви. Няма друг начин да имате добър ранг на сайта си.
Освен това, за успешната SEO оптимизация трябва да се уверите, че търсачката обхожда новото ви съдържание, докато то все още е актуално. Има трикове, с които да разрешите този проблем. Можете да свържете въпросната страница с водещата си страница.

Дублираното съдържание
По-рано тази годинa Matt Cutts смая общността, която се занимава със SEO оптимизация. Той обяви, че дублираното съдържание няма да навреди на сайта ви. Google ще разбере дублираното съдържание и ще предостави само един URL в органичните резултати, обясни той. Не може да се каже, че това е много голяма изненада за света на SEO оптимизацията, като се има предвид, че търсачката работи от много време по този проблем.

Скорост
Повечето сайтове няма да получат преднина в SEO оптимизацията си, ако увеличат скоростта на сайтовете си. От търсачката винаги са казвали, че тази част от алгоритъма повлиява на класирането на много малка група от сайтове.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар