Хисаря – почивката, за която всеки мечтае

Всеки стъпил в Хисаря е склонен да се връща отново и отново. Има нещо особено очарователно в това градче, скътано в подножието на южната част от Средна гора.

Почивката в Хисаря остава очарователна и пленителна, защото миналото и бъдещето се преплитат в интересна емоция. Красотата на градчето радват окото, а душата на всеки турист остава изпълнена с положителен заряд от емоции.

Хисаря привлича от дълги години милиони туристи с лечебните си свойства от минералните извори.

Повече информация за хотели в Хисаря –  http://rezervaciq.com/хисаря/хотели

Наброяващи 22 броя минерални извори курорта от древни години е привличала хора от различни краища на света.

Благодарение на голямата известност за балнеолечение, Хисаря е добре развит туристически комплекс. Тук всеки решил да изкара почивката си ще намери пълния релакс и хармония на това, което търси всеки един забързан и пренатоварен жител на планетата.

Представете си древен град с мраморни улички и площади, а баните са топли минерални и способни да изпратят всеки в седмото небе от удоволствието, което предоставят.

Как да се ориентирате и, в коя част на града да резервирате хотел за престоя си?!

  • „Момина сълза” – находящ се на самия център на град Хисаря. Статуята на млада девойка и легендите за нея разказват една тъжна история от отминалите векове на турско робство;
  • „Момина баня” – е друг извор, разказващ своята легенда и пленяващ туристите не само с приказното опиянение, но и с лечебните си качества;
  • „Античен град” – разположени са върху каптажите на минерални извори. През древността тези места са били арени за провеждане на гладиаторски битки, по-късно за спортни игри, а в днешни дни е едно от любимите места за гостите и домакините на града, пресъздавайки стари обичай, фолклор, песни и танци в летен театър.

Почивка в Хисаря ще се отрази страхотно не само на хората със здравословни проблеми, но и на тези, които са натоварени в ежедневието и които искат просто пълно спокойствие.

Из града гостите ще открият своето уютно местенце, сред омайни озеленени градини и кокетни ресторанти.

Лечение с минерални извори, SPA процедури и релакс се предлагат във всички хотели в Хисаря, както и в почивните станции.

В град Хисаря има 12 басейна с минерални води и много зелени паркове, където всеки посетител може да се отпусне и релаксира.

Хотели в Хисаря предлагат страхотен лукс, удобства и комфорт за гостите си. Всеки техен посетител ще се почувства като скъп гост, ще получи отмора и удовлетворението, за които е мечтал цяла година. Кухнята в хотелите е превъзходна, гостоприемството невероятно и незабравимо.

Лечебните процедури в хотелите на Хисаря нямат край и предлагат куп отстъпки и промоционални цени за планувалите да прекарат почивката си в този регион.

В някои от хотелите посетителите могат да се възползват от различни пакети и лечебни програми, както и консултации с лекари и да се насладят на SPA процедури.

Почивката в Хисаря предлага много възможности за лечение, релакс и наслада.

А на тръгване от там със сигурност всеки би се обърнал назад, за да запамети последен спомен от кадъра за това приказно място.

И всеки би въздъхнал, както великия български поет Иван Вазов казва: „Отечество любезно, как хубаво си ти”.

За град Хисаря

Град Хисаря е разположен в южната част на България. Намира се между област Пловдив и град Карлово. Региона няма голямо местно население, само няколко хиляди души, но затова пък е изключително посещаван от туристите, благодарение на множеството удобства и възможности за почивка сред природна красота, лечебни минерални извори и гостоприемни хотели в Хисаря, къщи за гости, вили, апартаменти за туристите.

Централното разположение на град Хисаря в подножието на склоновете на Средна гора, прави въздуха там изключително зареждащ и възстановяващ жизнените сили. Релефа е разнообразен, което позволява страхотни възможности за планински туризъм. Градът има плавно прехождане от Средна гора до Горнотракийската низина, а това позволява приятни условия гостите на града. За температурите тук е характерна топла и мека зима. Кратък е периода на задържане на снежната покривка, а пролетта идва рано и е топла. Лятото е топло и без много валежи, а есента мека. Всичко това обуславя големият брой новоизградени хотели в Хисаря.

Хисаря се слави с термално находище от 22 извора, с различна химична и физична характеристика и температура, които притежават изключителни лечебни качества. Изворите са разположени в малък регион.

Курортния град е много популярен с балнеолечението, което се предлага и поради, което е така посещаван, както от множество туристи от страната, така и от чужденци.

Като първо балнеолечение в България се смята това в Хисаря. Проведено през 1882 год. От правителството на Източна Румелия, която и създават “Правилник за експлоатация на хисарските бани”. По-късно чешкият химик Состержонек прави химически анализ на водата е направен с проби от 5 извора в местността. С това са научно доказани качествата на минералната вода в България.

Град Хисаря се отличава от другите курорти в страната по изобилие на горещи извори и богат и разнообразен химичен състав, лечебни свойства и температури. В местността Хисаря всеки извор е прочут със своя романтична легенда и специфични свойства на водите.

За всеки, които е решил да изкара една незабравима почивка сред природна красота, чистота и свежест на въздуха и така полезните минерални води, в град Хисаря и околията се предлагат множество хотели, семейни вили, апартаменти, къщи за гости. Всички те са с широко отворени врати и предлагат изключително приятелско обслужване, вреда атмосфера и неповторима обстановка.

Резервации могат да се направят по всяко време и на посочените контакти, а релакса на всеки е гарантиран.

HTML код на статия

Автор: tourismbg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар