Хотели в Каварна – Вили, Настаняване и Къщи за гости в Каварна

Рок столицата на България – Каварна е все по-актуална дестинация през последните години за хората, избрали лятна почивка на Черно море. Градът предлага редица възможности за настаняване, нощувки и квартири, както във вили и къщи за гости под наем, така и в множество хотели в Каварна, които да направят от вашата почивка едно великолепно преживяване.

Каварна е разположена на по-малко от 50 километра от Варна, като е един от най-бързо развиващите се морски курорти през последните години. Едно от впечатляващите събития, с които градът стана масово известен в цялата страна са ежегодните музикални фестивали, привличащи рок звезди от цял свят. Наистина незабравимо романтично е усещането на посрещнеш „Джулай морнинг„ (Юлска утрин) на 1 юли в Каварна, където се стичат десетки хиляди млади и стари хора от всички точки на страната, че дори и от цял свят, тръгнали на лов за незаменими спомени на морския бряг.

Множеството опции за наемане на квартири в Каварна пък дават свобода на избора на всеки избрал това специално и изпълнено с атмосфера място да си подари доживотни спомени от своята младост. Интересен е фактът, че именно Джулая, както накратко се нарича най-популярното събитие в Каварна е провокиран от една песен на Юрая Хийп, единствената световно известна банда, която идва да свири у нас още от времето на комунизма, като изнася концерти в цели 25 морски града още през 1988 година, което завинаги я оставя в сърцата на хората.

От културно-историческа гледна точка Каварна има богата история като града сменя множество имена, а точно преди падането на България под турско робство през 1396 година тук е обособено княжество, именувало се Карвунска хора. Малко преди освобождението на България, смели каварненци въстават по-рано и бунтът е жестоко потушен, а градът разрушен и създаден наново след края на руско-турската освободителна война през 1878 година.

Класически забележителности за всеки избрал почивка и нощувки в Каварна освен плажовете си остават и забележителните носове, вклинили се мощно в морето. Един от най-известните е разбира се великолепният нос Калиакра, разположен само на десетина километра от града със своята крепост Тиризис.

Ако решите да ни се доверите и да предпочетете нощувки в къщи за гости или хотели в Каварна, то смело може да твърдим, че ви обещаваме не просто незабравими, а легендарни мигове.

HTML код на статия

Автор: jordan3214


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар