Хотел в сърцето на старият квартал в Благоевград

Мнението на хората за  ресторант “Вароша”,който е  към едноименния хотел в Благоевград, намиращ се в кв. Вароша е много високо.

Още по пътя за там човек го обзема една невероятна  топлина, гледайки тези  стари традиционни къщи, напомнящи на повечето от нас  за Копривщица и Карлово, но също така типични  уникални именно за този квартал на Благоевград. Самата местност се е  прославила  като средище на много творци, предлагат се множество най-различни курсове по всякакви  изкуства.

Кварталът се намира  в подножието на хълм, където винаги е много сенчесто и  изключително приятно. За прекрасната обстановка допринася и  намиращата се в близост река, разположена отсреща.

Влизайки в ресторанта на хотела, първото нещо, което се забелязва е  много семплия, но в същото време изискан стил при обзавеждането. Има нещо много българско и нещо леко модерно. Тук непременно  важи максимата -“Малкото е повече”. За хора, които наистина не обичат да бъдат притеснявани от никого , са осигурени и две отделни зали. В едната от тях  се намира камината и телевизора, а другата е така наречената винарна, изрисувана и украсена  с  множество красиви  и уникални по своему стенописи. Предлага се  много богат избор на алкохол, и основно – вина.

Ресторантът е  изключително изискан и  много елегантен, също както  подбраното меню. Предимство тук е дадено на италианската кухня, ястията са приготвени и  разбира се поднесени с майсторство и нещо много  повече. Голяма част от предлаганите блюда включват  нетрадиционното за много места-месо от дивеч, което трудно бихте намерили в обикновени механи или ресторанти. Салатите са  абсолютно винаги пресни, а пастата им  е домашно приготвена. Веднага може да се усети огромната разлика с тази паста , закупена от магазин. В менюто се намират  такива неща  предназначени за вегетерианци, както и  много и разнообразни ястия от други световни кухни.

Един от  наистина най-вкусните десерти който може да  се предлага  го има именно там. Говоря точно  за “Шоколадово Суфле”. Наситеният вкус на шоколада се допълва изключително добре  от сладостта на ваниловият сладолед и леката кисела жичка на боровинково сладко.

Не могат да се направят  никакви забележки към  добрият и учтиви персонал, който през  цялото време  на престоя ви наблюдава ненатрапчиво клиентите си, за да се подсигури, че всичко  което  е необходимо на хората е осигурено.

Това е  любимият ресторант на много хора и предпочитаният хотел в Благоевград за десетки, които при всяка възможност го посещават. Няма да загубите нищо, казват тези които вече са били там – кухнята им  е великолепна, храната е винаги прясна и  много вкусна, порциите – големи, а цените неестествено са съвсем прилични! Хотелът е спокоен и уютен, направен, за да отговори на всякакви нужди и вкусове.

HTML код на статия

Автор: marietaDi


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар