Цигов Чарк – описание на курорта

Цигов чарк е планински курорт разположен в западната част на Родопите. Създадените в последно време хотели и вили в Цигов Чарк определят днешната визия на курорта. Намира се в близост до град Батак, град Ракитово, на около 24 км източно от Велинград и на 43 км от Пазарджик.

Курорта Цигов Чарк обхваща югозападния бряг на язовир Батак и средната му надморска височина достига 1100 м.

Цигов Чарк е много предпочитана дестинация за почивки през всеки сезон на годината. Той предлага изобилие от развлечения, удобства и забавления за всяка възраст. Благоприятният планински климат предразполага развитието и многообразието от различни по вид спортове. Тук посетителите могат да се полюбуват на уникална природа, да релаксират в спокойна атмосфера и да се отдадат на любими занимания и спортове. Привлекателността на това кътче от България се определя от красотата, чистотата и свежестта на природата.

За любителите на зимни спортове, курорта дава възможност за каране на ски и сноуборд през зимата. Денивелацията на пистите е удобна и съобразена, дори за начинаещи или хора със средни и напреднали умения. Дължините са различни и някои от тях са разделени на отделни нива. Пистите са оборудвани с влекове за стръмните места.

За запалянковците на лова и риболова нямат край. В близост до курорта в баташкото землище са разположени едно лесничейство и три дивечовъдни стопанства.

За търсачите на силни емоции и забавления много водни спортове и атракции, претворяват доброто настроение в неспирен купон.

В близост до язовир Батак всеки турист обичащ походите може да разпъне палатка и да изкара няколко незабравими дни. Разходките из гористите местности са удачен вариант за туристите.

За хората, който си падат по съвременни и традиционни почивки, в Цигов Чарк съществуват множество хотели, хижи, луксозни вилни селища. Повечето от тях предлагат паркинги, басейни, ресторанти и удобствата, от които гостите не биха се лишили дори откъснати сред природата. Места за настаняване има целогодишно и на достъпни за българския джоб цени.

Хотелите в Цигов Чарк държат високи нива на обслужване, а във вили в Цигов Чарк всеки любител на големите семейни и приятелски сбирки, ще намери комфорт в приятната атмосфера и условия.

Хубавото на това райско кътче от България е, че интересът на инвеститорите не секва. Курорт Цигов Чарк, подлежи на множество бъдещи проекти, които ще допринесат за изграждането на съвременна, модерна и европейска визия. Плануват се нови ски писти с модерни съоръжения и мащабни проекти, целящи развитието на местността и съхраняване на природата в девствения и идентичен вид.

HTML код на статия

Автор: tourismbg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар