Байерн Мюнхен ще опитат отново за финала

Шампионска лига е отново в разграра си! Останаха едни от най-силните отбори в Европа, а сред тях няма как да не отбележим отново присъствието на немския колос – Байерн Мюнхен. Байерн Мюнхен са един от отборите с постоянно “членство” в турнира на богатите, като за пореден пък Баварците ще се опитат да се преборят за така желания приз в надпреварата!

По пътя им остават съвсем малко препятствия! Едно от тях е вече наполовина прескочено, а именно именития им съперник от осмина финалите на турнира – английския тим на Арсенал. Арсенал на Арсен Венгер успя да постигне много тази година, но късмета им ги срещна с добре обиграния тим на Мюнхен и още в първия мач, насред “Емирейтс”, Арсен Венгер остана безмълвен! 1-3 бе изписано на таблото на стадиона, което краносречиво говори какво можем да очакваме на “Алианц Арена”, а още по-краносречиво ясно е че Байерн са на четвърт финали! Не се очакваше подобен резултат и много футболни прогнози и анализи даваха шанс за точка на домакините, но немците играха за нещо друго!

Едва ли някой си мисли, че Арсенал могат да спрат немците по пътя им за финала, а лично аз смятам, че отново на крайната права един от отборите ще бъде именно този на Байерн Мюнхен! С футболисти като Ариен Робен, Марио Манджукич, Тони Крос, Мюлер, Швайнщайтер, Джером Боатенг, Бадщубер и т.н. трудно се играе! Бате Борисов може и да победиха веднъж, но след това категоричния успех на немците в групата бе неоспорим! Освен в Шампионска лига, момчетата на Юп упорито вървят и към титлата в Бундеслигата, а съвсем наскоро показаха и вратата на Борусия Дортунд, след като ги отстраниха в мач от Купата на страната! Макар и с минималното 1-0, Байерн заявиха, че няма да позволят тази година “жълто-черните” да им отнемат нищо повече и ще ги оставят завинаги догонващи!

На четвърт финалите се очертават няколко стабилни отбора, но жребия ще отреди, кой срещу кого ще застане! Още е рано Байерн да мислят за следващия си съперник, но нека разгледаме кои оцеля след ситото на осминафиналите и кой вероятно ще оцелее след последните мачове от този етап:

До този момент Ювентус продължава след категорични победи над Селтик, много милионната селекция на ПСЖ успя да се наложи над Валенсия, именития съперник на Баварците – Борусия Дортмунд продължава след победа и равенство над Шахтьор Донецк, и Реал Мадрид с малко съдийска помощ изхвърлиха Манчестър Юнайтед. Остават Байерн Мюнхен, Малага са с голям шанс за победа макар и Порто да победиха с 1-0 в първия мач, Галатасарай с новите си попълнения и на свой терен имат шанс да елиминират Шалке, след като вкараха и един гол на техен терен и последната двойка: отборите на Милан и Барселона – там може всичко да се случи!

Вероятността Байерн Мюнхен да попаднат лице в лице с Борусия Дортмунд или Барселона/Милан ми се струва най-вероятното! ПСЖ също ще направят добър мач срещу немците, но нека изчакаме и видим! Категорично мойте футболни прогнози занапред са поне още две победи за немския гранд!

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Байерн Мюнхен ще опитат отново за финала, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар