Вътрешни щори

Безспорно вътрешните щори са едни от най-често срещаните слънцезащитни продукти за дома и офиса поради това, че са лесни за монтаж, поддръжка и ниска цена.
Вътрешните щори обикновенно се поставят от вътрешната страна на прозорците или между стъклата, за да се позволи достъп до прозореца и възможност за достигане на контролиран слънчев поток в стаята.
Обикновено щорите се изработват от хоризонтални или вертикални ламели с различен размер в зависимост от вкусовите предпочитания. За изработката на ламели се използват метални, пвц или от естествени дървени материали най-вече бамбук заради лекотата си и уюта, който предлагат.

Безспорно щорите са едни от най-често срещаните слънцезащитни продукти за дома и офиса поради това, че са лесни за монтаж, поддръжка и ниска цена.
Вътрешните щори обикновенно се поставят от вътрешната страна на прозорците или между стъклата, за да се позволи достъп до прозореца и възможност за достигане на контролиран слънчев поток в стаята.
Обикновенно щорите се изработват от хоризонтални или вертикални ламели с различен размер в зависимост от вкусовите предпочитания. За изработката на ламели се използват метални, пвц или от естествени дървени материали най-вече бамбук заради лекотата си и уюта, който предлагат.
Освен за поставяне на прозрци щорите могат да се използват като интериорни врати или заграждания. През последните години употребата на синтетични материали в производството на щори допринесе за намаляване на тяхната цена, както и по-висока достъпност. На пазара съществува огромно разнообразие
от цветове, шарки и модели, така че да удволетвори всеки изстънчен вкус.
Дървени щори – освен красотата си имат също така и практическа стойност – намаляват енергийния разход за охлаждане на дма, защото дървото е добър изолатор, не се нагрява и не излъчва топлина, за разлика от метала. Същевременно дървените щори затъмняват ефективно помещението, дори при избор на светъл цвят и с това защитават Вас и Вашите мебели от слънчевите лъчи.
Вертиклани щори са за предпочитане от пердета и завеси, по функционални от тях, лесни за подръжка и позволяват различни цветови комбинации.
Предлагат се с ламели в различни десени, структури на тъканта, различна прозрачност, както и във вариант със 100% непропускливост на светлината

Хоризонтални щори  класически моделса подходящи и за дървена дограма с възможност за монтаж между двете стъкла. Замърсяват се по малко и се управляват се отвън.

Освен за поставяне на прозорци щорите могат да се използват като интериорни врати или заграждания. През последните години употребата на синтетични материали в производството на щори допринесе за намаляване на тяхната цена, както и по-висока достъпност. На пазара съществува огромно разнообразие от цветове, шарки и модели, така че да удволетвори всеки изтънчен вкус.

HTML код на статия

Автор: shtori12345


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар