Челси с труден реванш

Носителя на титлата от последното издание на Шампионска лига – Челси ще има трудната задача да отстрани непретенциозния тим на Суонзи по пътя си към полуфиналите на Фа Къп. Преди броени дни, “сините” бяха буквално изненадани и разгромени от “лебедите”, като сега ще им трябват доста попадение във вратата на Суонзи за да продължат напред. Букмейкърите очакват лесна победа за Челси, като в bet365 коефициента варира до 1.50, но доста висок е за опцията момчетата на Рафаел Бенитес да победят с поне два гола разлика Суонзи.

Суонзи имат голям шанс да постигне това, което започна в първия двубой и сега на своя “Либърти” ще излезнат далеч по-спокойни. Мичу ще е отново в центъра на атаката, но може би Лаудруп ще заложи на сигурното и няма да тръгне да се надиграва със “сините”, тъй като отбора му е твърде близо до изхвърлянето на Челси.

Суонзи се представят много силно, играят приятен футбол и успяха да допуснат само една загуба за изминалите девет срещи тук на Либърти. През новия сезон, статистиката им е доста впечатляваща за отбор от тяхната класа, като Лаудруп позволиха едва две загуби при домакинските им изяви.

Мигел Мичу е основното острие на Лаудруп, като според bet365 шанса той да вкара отново е оценен на едва 2.20 коефициент, коефициент доста нисък, имайки предвид че им гостуват Челси. Мичу се превърна в топ реализатор във Висшата лига и успя да запише в сметката си точно петнадесет гола, една сериозна цифра в сравнение с останалите голмайстори от топ отборите.

Лаудруп има леки проблеми само в заден план, като в защита няма да може да използва уменията на Гари Монк, който е с оплаквания след двубоя през уикенда, но други липсващи играчи няма.

Сините от Челси начело с Бенитес отново изпаднаха в дупка, но интересното е, че слабостта им се проявява не при гостуванията им, а точно обраното – при домакинските мачове на Стамфорд Бридж. Многобройните фенове са леко казано бесни на новия старши треньор, който най-вероятно няма да е временно изпълняващ, катоиспанеца търпи сериозни критики и обиди най-вече от запалянковците. Напрежението пък ескалира и след последния погром в Лондон от Суонзи, така че сега пред Бенитес няма друга алтернатива освен победа с разлика!

Фернандо Торес започна отново да не играе както трябва, и Рафа ще трябва да постави Демба Ба като централен нападател.  Проблеми ще има и с няколко чернокожи, тъй като повечето от тях се завърнаха по страните си и участват в КАН. Контузени общо взето няма, като може би Ромеу ще липсва най-много.

Евентуалния победител от този двубой ще има изключително лесен съперник – състезаващия се в Чемпиуншип Брадфорд или слабака от Висшата лига – Астън Вила!

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Челси с труден реванш, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар