3-те най-често допускани грешки във фитнеса и как да ги поправите

Как ще реагирате, ако ви кажа, че най-вероятно допускате грешка в тренировките си, която може да ви лиши от резултати? Така си и мислех! Истината е, че всеки човек допуска грешки, важното е да ги открием, поправим и да се научим от тях. Днес ще ви помогна да се поучите от 3 често допускани грешки, които вероятно самите вие също сте правили.

1. Не тренирате със собствено тегло
Не говоря за 50 клека със собствено тегло или за коремни преси. Говоря за предизвикателни тренировки и упражнения със собственото ви тегло, които да ви затруднят. Може да се набирате и да правите лицеви опори? A колко лицеви опори от стойка може да правите, колко силови набирания, колко секунди може да задържите челна стойка? Сигурно си мислите “Е, да, но тези неща няма да ми помогнат да увелича размера на ръцете си или гръдната си обиколка.”. Това обаче не е така. Този тип упражнения, не само натоварват тялото ви по начин, по който тренировките с тежести не могат (съответно предизвиквайки нов растеж), но и учат тялото ви на баланс и подобряват силата му, което ще ви помогне във всички останали аспекти на физическа активност (в това число и тренировките във фитнеса). Предизвикайте тялото си, намерете нещо, което не можете да правите и станете добри в него. Това е един от най-бързите начини към успеха, не само що се отнася до тренировките, но и като цяло.

2. Не влагате достатъчно усилия
Колко интензивно тренирате? Давате ли всичко от себе си или се разсейвате? Повечето от вас вероятно не са напълно съсредоточени по време на тренировката си. Трябва да бъдете откровени със себе си. Обещайте си всяка ваша тренировка да е по-добра от предишната, давайте всичко от себе си и работете за вашите резултати. Недейте да говорите с хората във фитнеса, не се заглеждайте в телевизора, не разглеждайте списания. Единственото, което трябва да правите докато сте в залата е да тренирате. Кажете си това всеки път, когато влизате и оставяйте всичките си проблеми на вратата. Подарете този 1 час от деня на себе си и на тялото си.  Останалото може да почака.

3. Не пиете достатъчно вода
Водата е изключително важна за нашето тяло, особено по време на тренировка. Дори малка дехидратация (в рамките на 5%) намалява значително силата и производителността ви (с до 30%!). Не позволявайте това да се случи. Пийте поне литър и половина по време на тренировка. Това количество зависи от интензитета на тренировките ви естествено, но литър и половина е добро количество за повечето трениращи. Добър показател е това дали сте жадни. Ако сте жадни, вероятно сте леко дехидратирани. Важно е да пиете водата често и на малки глътки, така не натоварвате тялото.
А вие допускате ли някоя от тези грешки? Ако да, вече знаете и можете да ги поправите. В следващи статии ще ви дам решения за други често допускани грешки. Ако имате въпроси по тази статия или като цяло свързани с фитнес, може да ги зададете в нашата facebook страница. До следващия път.

Автор : Павел Владов

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар