4 ужасяващи грешки за локално търсене

Изграждането на маркетингова стратегия за подобряване на локалното търсене не е лесна работа. Все пак добрата тактика може да подобри видимостта ви за местните потребители. Добре е да се обърне внимание на практиките, които могат да закопаят усилията, които полагате, за изкачване в локалното търсене.

1. Пренебрегване на Data Aggregators

Много бизнеси успяват да поддържат добри профили в Google+, Yelp и две до три други знакови местни директории като TripAdvisor или Citysearch. Те са наистина много важни за доброто класиране в местното търсене. За съжаление, много от тези бизнеси спират с усилията си до там. Това, обаче, не е последният етап. Вие трябва да проследите процеса до самия му край. Това ще ви осигури добро място в локалното търсене. Можете да получите добри обратни данни за своите маркетингови усилия като се регистрирате в сайтове като: Neustar Localeze, Factual и Acxiom.

2. Нямате отделна страница за всяка локация на бизнеса си

Google, както и останалите търсачки, използват името, адреса и телефона на вашия бизнес, за да го класират в локалното търсене. Този подход, освен че е идеален за изискванията на търсачките, ще улесни и потребителите, които проучват вашите продукти или услуги. Много компании, които оперират на национално и интернационално ниво, посочват само координатите на главния си офис. Това е много неправилен подход по отношение на локалното търсене. Затруднени ще бъдат както търсачките, които няма да ви отчитат в местните резултати, така и потребителите, които ви търсят от мобилни устройства.

3. Отхвърляте възможността хората да говорят за бизнеса ви

Клиентите и потенциалните клиенти да говорят за бизнеса без значение дали тези предприятия го признават или не. Сега повече от всякога е възможно тези разговори да се провеждат онлайн. Вашите клиенти ще оставят мненията за продуктите или услугите ви. Предимно положителните мнения могат да подобрят локалното търсене. Твърде често фирмите пренебрегват тази възможност да се свържат с клиенти и потребители. Не се притеснявайте да говорите с клиентите си за своите проблеми. За всеки положителен коментар можете да им благодарите. Това ще ви помогне да се изкачите в локалното търсене. При положение, че бизнесът ви е получил негативен коментар, то вие ще имате възможността да се извините за това. Това определено ще ви създаде добро име сред местната общност. Резултатите в издигането в локалното класиране няма да закъснеят.

4. Не използвате локализирано съдържание

Повечето фирми са наясно защо трябва да се използват ключови думи. За съжаление, обаче, те не са наясно с цялостната картинка. За локалното търсене не е достатъчно да напишете ключовите думи само за вашия продукт или услуга. Вие трябва да напишете ключовите думи и за локалното търсене. Това може да са пощенски кодове, градове, квартали, местни забележителности. Отделете си време да измислите и да включите тези думи и резултатите няма да закъснеят. Този подход е наистина много ефективен за класирането в локалното търсене. Можете да измерите показателите преди да напишете ключовите думи и след това също. Ще има наистина огромна промяна по отношение на локалното търсене. Това ще ви помогне и да изградите по-силно ангажирана местна общност. Никой не се съмнява, че това е основата на успеха на локалния бизнес.

Още полезна информация и съвети за локалното търсене може да намерите на блога на SEO PAL.

HTML код на статия

Автор: a.mir4eva


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар