6 начина локалните домейни да изместят интернационалните

През 2003 година започна усилено да се говори за международна оптимизация на сайтове. Тогава започнаха спорове около това какъв домейн е по-подходящ за оптимизация – локален или международен.

Има наистина много специалисти по оптимизация, които смятат, че местните домейн имена притежават някои предимства пред останалите. Това е и причината да разгледаме какви са техните плюсове.


1. Изпращане на недвусмислен местен сигнал – За да притежавате домейн .com и такъв с кода на държавата, ще трябва да ги регистрирате пред местните власти. С регистриране на местния домейн вие заявявате своето географско положение и това изпраща ясно послание до вашите потребители. Много инженери, които работят по алгоритъма на търсачките, класират местните домейни преди международните в голяма част от случаите. Да си представим следната ситуация, стартирате местен домейн, който се хоства извън границите на определената държава. Търсачките ще започнат да индексират сайта ви. Ще забележите, че в рамките на часове той ще се появи на правилното място при търсене.

2. Добрата архитектура на сайта – Наистина е много скъпо и трудно да преминете от голям международен сайт с много връзки към местен домейн. Това е процес, който трябва да се планира внимателно, за да не се допуска отлив на потребители. Въпреки това, често компаниите избират именно подходът с локален домейн. Това може да означава допълнителни разходи за хостинг или оптимизация, но това е инвестиция, която се отплаща. Всеки специалист по SEO ще ви обясни колко е важно да имате добра архитектура на сайта. Именно тук идва предимството на локалния домейн. Това е лесен за опериране сайт, в който потребителите достигат до желаната информация с три клика. А не големият интернационален сайт, който има десетки подраздели, които объркват потребителите.

3. Хората предпочитат да купуват на място – Да кажем, че търсите да си купите кола втора употреба и се намирате в България. Много по-вероятно е да отворите браузъра си и да напишете: Secondhandcar.bg, отколкото Secondhandcar.com.

4. Външните връзки – Да притежавате локален домейн обикновено ви дава предимство в изграждането на линковете, които отвеждат към сайта ви. Много по-вероятно е други местни сайтове да се свържат с вас, ако имате местен домейн. Това е изгодно и за двете страни.

5. Вътрешни връзки – Това е много важен компонент от оптимизацията на сайтове. Локалната версия на сайта може да използва връзки от международната версия, ако има такава. Това несъмнено ще повиши рейтинга му.

6. Устойчивост при промяна на алгоритмите на търсачките – Все още не е доказано, но практиката в някои случаи показва, че локалните домейни не се влияят толкова от тези промени. Тази устойчивост, разбира се, се дължи на добрата оптимизация на сайтовете, ключовите думи, връзките и уникалното съдържание.

За повече информация, моля посетете сайта на Alien Hosting.

 

Както всичко останало и това решение има както плюсове, така и минуси. Не е лесно да се прецени кой е по-добрият вариант за вашата фирма. Консултациите със специалисти в областта могат да ви помогнат за взимане на информирано решение по темата.

 

HTML код на статия

Автор: teresajens


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар