7 Причини Да Инсталирате Котел на Твърдо Гориво

Ако ви е писнало от постоянно покачващите се сметки на “Топлофикация” или пък “Енергото”, а пък от друга страна искате да дадете своя принос в опазването на околната среда и намаляването на вредните газове в атмосферата, тогава със сигурност ще искате на научите повече за котлите на твърдо гориво.

За съжаление, жилищните сгради не са пригодени да помещават индивидуални котлета за отопление, но ако живеете в къща, то локалното отопление е най-икономичния вариант да поддържате нормалното функциониране на дома ви и осигурявате комфорт на вашето семейство.

Ето какво трябва да знаете за един котел на твърдо гориво.

1.         Лесни за употреба – котлите на дърва са лесни за използване и поддръжка. Има множество последни модели на техниката с дистанционно управление и LCD дисплеи, които могат да бъдат програмирани да се включват и изключват според вашите нужди. Също така и температурата може да се регулира съобразно Вашите изисквания.

2.         Гори трупи и чисти дървесни отпадъци – Ако имате стопанство или се занимавате с друга търговска дейност свързана с обработката на дървесните отпадъци могат да се използват вместо дърва за отопление. Вместо да харчите огромни средства за газ или нафта за отопление, ако имате лесно достъпни трупи или отпадъчна дървесина, отоплението в дома ви ще бъде много по-евтино.

3.         Лесен за зареждане с гориво – в зависимост от размера на вашия бойлер и количеството топлина от което ще се нуждаете, може да се наложи да попълните вашия бойлер само по веднъж на ден. Това не трябва да отнеме много време. А и ще бъде малка цена за това, че значително ще намалите разходите си за отопление.

4.         Лесен за почистване и поддръжка – Ако котела е в специална стая, тогава вие ще откриете, че е бързо и лесно да се поддържа и чисти и придържа в пълна изправност. Това ще ви спести време и пари в дългосрочен план.

5.         Висока ефективност – котлите на твърдо гориво предлагат до около 92% ефективност, което ги прави изключително ефективни, наистина. Това означава, че по-голямта част от топлината, предоставена от изгарянето на дървесината се използва от вас под формата на топлина и не се губи. Ще трябва да използвате по-малко гориво, и така ще спестите още повече пари.

6.         Работа – котлите на твърдо гориво са проектирани да осигуряват отлично представяне в продължение на много години. Повечето модели са надеждна и проектирани за тази работа, така че можете да си купите с увереност и да знаете, че няма да ви разочарова през дългите и студени зимни нощи.

7.         Избор – Ще откриете, че има много голям избор на котли за локално парно. Тук вече трябва да разгледате вашите изисквания, нужди и финансови възможности. Различните производители предлагат различни функции и цени.

HTML код на статия

Автор: Иван Петков


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
7 Причини Да Инсталирате Котел на Твърдо Гориво, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар