Bg bag – Уредът, който промени схващанията за фитнес и подготовка на професионални състезатели.

Между обичайните всекидневни занимания, като постоянните тренировки в залата за бразилско джу джицу, богатото разнообразието от тренировъчни режими, упражнения, уреди и участия в различни турнири бихме искали да споделим с Вас историята на уреда, който промени всички схващания за фитнес, кардио, издръжливост и подготовка за всякакъв тип състезания – индивидуални и отборни.

Преди да Ви изброим всички предимства и качества на уникалния уред Bulgarian bag (Bg Bag) е редно първо да Ви запознаем с вълнуващата историята на неговия създател Иван Иванов – треньор номер едно на Америка за 2009 година избран от Американската федерация по борба, в класическия стил. Иван Иванов е роден в гр. Казанлък, през 1981г. постъпва в спортно училище с профил класическа борба и така поставя началото на успешната си спортна кариера. 1983 взима златото на Балканските игри в Букурещ Румъния и от тогава постига множество победи и медали в различни престижни състезания в страната и чужбина – 1987 е шампион на България, 1994 – сребърен медалист на световното в Тампере, Финландия, трикратен победител на международния турнир Никола Петров, а през 1995 получава званието заслужил майстор на спорта. През 1997 Иван приключва състезателната си дейност и става част от Американската федерация по борба. Две години по-късно получава треньорски сертификат от Американската федерация по борба. През 2002 заема позицията старши треньор на Олимпийския тренировъчен център. След много труд и усилия създава отбор, който започва да печели медали. През 2007г. отбора на Иван Иванов печели отборната титла по класическа борба в Баку, Азербайджан. 5 от американските възпитаници на Иван Иванов оглавяват категориите на Световното първенство в Истанбул през 2011.

Първата Bg bag е създадена в България, през лятото на 2005г. Торбата вижда бял свят в  следствие на дългогодишната кариера на Иван Иванов, като атлет от световен клас и липсата на практично и удобно оборудване. Иван влага допълнителни усилия и време за разработката на оборудване,  което тренира и развива цялото тяло, подобрява движенията и способностите за оптимални резултати в борбата.  Постепенно Bulgarian bag излиза извън рамките на на своето първоначално предназначение и придобива сериозна световна популярност, като става неизменна част от тренировъчните режими на редица класни спортисти и шампиони, занимаващи се с бойни спортове, като граплинг, Джу-Джицу и ММА.

В Америка и останалия свят от години са наясно с качествата на  Bg Bag и не случайно я определят като модерен и ефективен уред, с който се постигат отлични резултати, както от спортисти, така и от хора, които прохождат в спортните занимания. Най-хубавото е, че въпросните отлични резултати се получават с минимална инвестиция на време и средства.

Всичко, което можете да направите с щанга, дъмбели,  пудовки и куп различни упражнения с тежести спокойно да се прави и с BG Bag ! Ползите от тренировките с Bulgarian bag са много и някои от тях са:

  • BG Bag е подходяща, както за хора без никакъв предишен опит в спорта, така и за опитни атлети, които искат да подобрят функционални качества на тялото си.
  • Тренировка у дома, без да се налага да губите време и средства, посещавайки скъпи фитнеси със скучни уреди.
  • По-голяма психическата устойчивост и волята на трениращите.
  • Скоростта на метаболизма и загубата на мазнини се увеличават за часове след края на всяка тренировката с торбата.
  • Тренировките с Bulgarian Bag могат да се комбинират с различни спортове, фитнес и други спортни занимания.
  • Цялото Ви тяло може да бъде тренирано ефективно по всички равнини на движение, включително  ротация
  • Експлозивната и функционалната сили, мускулната издръжливост и бързината Ви ще нараснат драстично
  • Интензивно кардио-натоварване
  • Подобряване на стабилността на ставите, тяхната сила и гъвкавост.
  • Индивидуални и групови тренировки на закрито на открито.

Уверете се лично в ефективността на Bg Bag и направете една безплатна тренировка. Заповядайте всяка неделя от в залата на СК Туистед Джу-Джицу или научете повече в  официалната страница на Twisted Jiu Jitsu.

HTML код на статия

Автор: twistedjj


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар