Panasonic Etherea 2013

Климатиците от обновената серия Etherea на Panasonic са с ненадминат коефициент на преобразуване на енергията и безпроблемно могат да се нарекат хиперинвертори. Ще се спрем на топмодела XE-NKE за да хвърлим светлина върху новите технологии за пестене на енергия чрез редица сензори и филтри.

Системата Econavi

Какво представлява системата Econavi? Под името Econavi се крият три сензора – сензор за слънчево греене и осветеност, сензор за движение и двоен сензор за регистриране на физическа активност.

Econavi сензор за слънчева светлина.

В режим на охлаждане сензорът следи за промяната в интензивността на слънчевата светлина и при по-слаба светлина намаля мощността на системата. Когато слънцето залезе, Econavi намалява мощността на системата в размер равен на повишаването на зададената температура с 1 градус.

В режим на отопление сензорът следи за промяната в интензивността на слънчевата светлина и при по-силно слънчево греене намаля енергията за отопление. Колкото по слънчево става, толкова по-малко енергия ще изразходва климатика за отопление.

Econavi сензор за движение.

Този сензор работи на принципа, че всички обекти имат инфрачервено излъчване. Той следи за движение на такива обекти, като сравнява температурата им с тази в помещението и на базата на сложни алгоритми установява дали те са хора. Сензорът е достатъчно интелигентен за да прави разлика между домашни любимци и човек.  Сензорът разделя помещението на три зони и когато в някоя от тях се отчете движение, насочва въздушния поток към тази зона.

Econavi сензор за физическа активност.

Така нареченият AUTOCOMFORT двоен сензор е последното звено то системата Econavi.  Той следи за увеличаване или намаляване на физическата активност в помещението и според нея намаля или увеличава мощността на система, като по този начин създава оптимален комфорт и климатизация, а заедно с това и минимален разход на енергия.

Филтриращата система Nanoe-G

Системата Nanoe-G е уникална иновативна филтрираща система създадена с грижа за здравето. Тя използва нанотехнологии с йони и радикали, за да пречиства въздуха в помещението. Nanoe-G действа ефективно срещу вредни микроорганизми, бактерии и плесени, като по този начин Вие получавате една чиста и полезна за обитаване стая.

Как работи Nanoe-G филтриращата система

  • Генераторът на Nanoe-G освобождава над три трилиона фини частици, които се разпръскват в помещението.
  • Фините частици улавят вредните микроорганизми, като микроскопичните им размери позволяват те да преминават през всякакви тъкани и материи.
  • Уловените микроорганизми се връщат отново във филтъра на климатика, където биват унищожавани.

Филтриращата система Nanoe-G може да унищожи над 99% от вредните бактерии и микро организми във въздуха, като по този начин предлага по-здравословен живот на вашето семейство.

Моделите на климатици Panasonic за 2013 можете да намерите в търговската мрежа.

 

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар