Водещи специалисти предсказват трендовете в съдържанието

2013 година беше пълна с промени от гледна точка на SEO оптимизацията. Част от тези промени изведоха съдържанието като един от най-важните компоненти в излизането на един сайт напред в резултатите на търсачките. Освен това бяха направени и много други ъпдейти в алгоритъма на Google. А дойдоха и така чаканите промени, които са свързани с мобилното търсене. През 2014 те ще продължават да се усъвършенстват. Всичко това са само част от промените, които се случиха през миналата година. Най-добре е да знаем какво е мнението на някои от водещите специалисти в света на SEO маркетинга. Техните съвети могат да ви помогнат да подобрите своята оптимизация за търсачки.

Chase McMichael
Chase McMichael е един от основателите и авторите на infinigraph.com. Според него 2014 ще е годината в която ще трябва да отидете отвъд експериментите с вашата SEO оптимизация. Все пак специалистът казва, че ще се наложи да имате наистина желязна маркетингова стратегия. Тактиките с брейнсторминг няма да са ви от голяма полза в следващите 12 месеца. Вие трябва да сте добре подготвени в областта на своята SEO оптимизация.
Ако 2013 година показа нещо, то е категорично, че съдържанието ще диктува правилата на SEO оптимизацията. Това означава, че не трябва да губите време, а да изградите стратегията си за него. Това ще е много важно за доброто ви класиране след последните ъпдейти на Google. Това значи, че вие ще трябва да сте в състояние да създавате съдържание, което е интересно и полезно за вашите потребители и клиенти. Това ще се превърне в основата на вашата SEO оптимизация.

Greg Secrist
Стратегът по съдържанието на BKA, Greg Secrist, има сходно мнение по въпроса. Според него специалистите по оптимизация за търсачки ще трябва да залагат все повече на качественото съдържание. Авторството ще става все по-важно за търсещите машини и успеха за SEO маркетинга. Освен това специалистите по този тип реклама ще препоръчват все повече да се изработва съдържание от типа FAQ (б.а. често задавани въпроси). Това ще е секция във вашия сайт, която ще се радва на висок трафик, което ще се отрази много положително на вашата оптимизация.
Рекламодателите лесно ще приемат новите промени, защото те ще разширят обхвата на аудиторията си. Специалистите в сферата на SEO оптимизацията ще могат да се радват на все по-добро съдържание и ще приемат промяната с отворени обятия. Това са прогнозите за идната 2014 година, където съдържанието ще властва.

David Spark
David Spark е шеф в Spark Media Solutions. Той побърза да изрази своето притеснение, че рекламодателите ще побързат да се възползват от важността на съдържанието. Според него това ще се случва, като информацията се използва като примамка да се купи нещо. След клик на обозначеното място потребителят няма да намира достатъчно данни. Това може да се отрази много неприятно на вашата SEO оптимизация.
Освен това той настоява да се даде точно определение на терминът „маркетинг на съдържанието”. Неговите притеснения са свързани с не дотам светлата страна на съдържанието, която вреди на SEO маркетинга в дългосрочен план. Това са вирусни видео клипове, досадни мемета и други материали, които не носят голяма информационна стойност.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар