В търсенето на работа в Англия

Когато става въпрос за образование или работа в чужбина, от всички краища на света българите предпочитат най-вече англоговорящите държави и преди всичко Англия. Причината до голяма степен се дължи на езика, който ние още от ранна възраст познава не само от училище, но и от своето всекидневие. Друга причина да изберем образование или работа в Англия безспорно е високият стандарт на живот и неповторимата култура, която може да ни превъзпита в истински европейци.

И дори да не са успели да завършат висшето си образование в така мечтаната островна държава, много млади българи намират стотици начини да го довършат там и да започнат работа, която да им донесе по-голямо удовлетворение от ограничените възможности в България.

Истината е, че Англия изпълва не само над България, но и над повечето държави в Европейския Съюз със своето икономическо и социално развитие, с хилядите възможности, които предлага на живеещите там. В Англия, конктретно в град Лондон, производството се развива непрекъснато, сферата на услугите също, което според законите на икономиката провокира и търсенето, а така открива и хиляди работни места. Това е причината не само българите, но и хора от цял свят да търсят препитание и работа в Англия.

Всеки, които е решил да си стегне багажа и да предприеме пътешествие, за да започне работа в чужбина, обаче знае и, че от него се изисква упорит труд. Това е така не само на Острова, ще кажат някои… Разликата е в това, че в Англия упоритият труд се заплаща по-бързо и носи след себе си повече привилегии.

Огромното предимство на икономически развитите страни е именно в това, че дори да стоиш на едно положение в професионалното си развитие, ти ще получаваш достатъчно средства за един спокоен и задоволен живот, но ако решиш да се трудиш упорито, бързо ще израстнеш в професията си, а това води след себе си и много по-големи привилегии, преди всичко парични.

Разпределителните табла са центърът на захранването на вашия дом или офис. Разпределителните табла са кутии в правоъгълна форма, в които се съдържат различен брой прекъсвачи. Те са изолирани в пластмасови кутии или друг непроводим материал, за да се увеличи нивото на сигурност на електрическата система. Разпределителните табла имат един захранващ кабел. Той влиза в таблото и се разкроява към различните прекъсвачи. Всеки от тях отговаря за захранването на определена електрическа верига в дома или офиса на потребителите.

Има изключително много предимства в наличието на разпределително табло. На първо място, потребителите трябва да вземат предвид новото ниво на сигурност на електрическата система в дома им. Прекъсвачите в електрическите табла са поставени там с цел да предпазват електрическата верига. Често в дома си ние използваме прекалено много електрически уреди, без дори да се замисляме. Това може да предизвика късо съединение, дори пожар. Тук на помощ идва разпределителното табло. Прекъсвачите са в състояние да изключат електрическата верига, която е застрашена от токов удар или прекъсване. Това е функция, която може да ви спести много пари, защото ще защити скъпата техника, която притежавате.

Понякога причината за късите съединения може да бъде извън нашето домакинство. При бури или природни бедствия енергоразпределителните дружества не са в състояние да гарантират нужното напрежение за нормалното опериране на битовата техника. Освен това, не е изключено да се появи претоварване и къси съединения в системата. Разпределителните табла са изключително полезни в тези ситуации. Те могат да изключат определени електрически вериги, като по този начин ги предпазят от аварии.

Изборът на разпределително табло

Потребителите, които искат да вземат разпределително табло за дома си, трябва да преминат през няколко стъпки. На първо място, те трябва да са наясно какво ще бъде цялото натоварване на таблото. Това включва и всички уреди, които ще бъдат използвани в дома и електрическите системи. След като сте наясно какво е числото, трябва да го умножите по 1000, за да превърнете киловатите във ватове.

Втората стъпка изисква потребителите да проверят за моделите разпределителни табла. Повечето моделите могат да се намерят в мрежата. Обърнете внимание на спецификации като волтаж и ампери. Максималното напрежение е указано в спецификациите на устройството. Оглеждайте се за нещо подобно: 120/208v 3ø, 4w. Това са данните, които индикират максималния волтаж и вида на тока. В този случай става дума за трифазно захранване – 3ø.

Повдигнете волтажа на втора степен, след което го умножите по броя на фазите. Умножете полученото число по стандартите за разпределителни табла в България. В този случай това трябва да са 125% или 1,25.

Следва да разделите натоварването на разпределителното табло, което имахме още в началото. След това намерете изчисленията, в които сте определи натоварването на веригата. Двете числа трябва да се разделят. Това ще ви даде ампеража, който трябва да има вашето разпределително табло. Според стандартите, трябва да изберете следващото по размер табло.

Да опростим нещата?

Вероятно всичко това ви се струва доста сложно? Да, така е. Затова можете да си спестите всички тези проверки, проучвания, сверяване и сметки, като се обърнете към специалист. Консултантите, които работят в магазините за специализирана техника, могат да направят всичко това вместо вас. Още по хубаво е, че те могат да намерят и квалифицирани техници за монтажа.

 

 

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар