Детски зъболекар в София – stomcenter.bg

Съществуват доста въпросителни по отношение на това на колко години да заведем за пръв път детето на зъболекарски преглед.

Първото посещение в зъболекарския кабинет трябва да се случи около 3 годишна възраст. Има специалисти, които препоръчват профилактични прегледи още от навършване на една година, особено ако детето е кърмено дълго време. При необходимост и притеснения от страна на родителите, разбира се, може да се наложи да сторите това по-рано.

Определено срещата със зъболекаря е нещо ново и непознато за малчуганите. Някой от тях ще се отнесат с интерес и любопитство към всичко, което ги заобикаля в кабинета на”Чичко Доктор”, но други със сигурност ще изпитват страх и неприязън. Възможно е да ви бъде предложено на детето да се постави упойка за по-лесната работа на стоматолога, но това се налага предимно при деца с увреждания. Ако попаднете на детски стоматолог с правилен подход към вашето съкровище, то само ще се убеди, че прегледа и лекуването на зъбките не са никак страшни.

Голяма част от възрастните изпитват страх от зъболекарския стол. В случай, че вие сте от тези родители, помислете как ще поднесете на детето си новината, че трябва да посети зъболекарския кабинет. В никакъв случай не бива да прехвърляте вашето безпокойство и чувство на страх върху малкото ви съкровище, защото рискувате да му вмените подобни негативни емоции още преди то самото да е имало възможност да придобие представа за това какво го очаква при срещата с детски зъболекар.

Важното в този случай е да откриете дентален специалист, който работи изключително професионално и има добър подход към децата. Това определено може да се окаже истинско предизвикателство, но ако държите на това да осигурите добра стоматологична поддръжка на вашето семейство, не се отказвайте да търсите най-добрите специалисти. Въпрос на време е да откриете зъболекар, който да предразполага вашето дете, да се отнася с нужното търпение и внимание към него и то самото да посещава кабинета с желание и без страх. Важността на тази задача е изключителна, защото повечето дентални проблеми могат да бъдат решени в детска възраст, а профилактичните прегледи са задължителни, ако искаме да осигурим здрави зъбки и красива усмивка на децата си.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар