За ползата от Омега 369

Всички сме чували за ползите от прием на рибено масло Омега 3. Но дали всички знаем за ползите от приема на полирастителни Омега 369? Дали знаем какво всъщност представляват, къде се намират, как се усвояват от организма, какви са ползите от приема им?

Отдавна е известно, че само растенията могат да създават двата вида полиненаситени мазнини, наречени есенциални мастни киселини Омега 3 и Омега 6. Те са наричани незаменими, защото организмът не може да ги възпроизведе и трябва да си ги набави чрез храната. Всички други мастни киселини могат да бъдат синтезирани от човека.

Омега 3 мастните киселини са група от девет полиненаситени мастни киселини.

Омега 6 мастните киселини са група от осем полиненаситени мастни киселини.

Установено е, че тялото синтезира омега 3 (омега 6) по-бързо, ако протича и паралелен синтез на омега 6 (омега 3) мастни киселини.

Омега 9 са група от пет ненаситени мастни киселини. Те могат да бъдат произведени от организма, но само ако омега 3 и омега 6 са в достатъчно количество.

Всички видове мазнини – заменими и незаменими, са много полезни, но те трябва да бъдат приети от естествени източници и в нужните количества.

Омега 3, Омега 6 и Омега 9 мастни киселини могат да се намерят в естествена форма в растителните храни.

Полирастителни Омега 369 е продукт, подходящ и за вегани, тъй като е съставен от маслата на четири растения – Вечерна иглика (Oenothera Biennis Oil), Шафран (Safflower Seed Oil), Слънчогледово масло (Sunflower Oil), Ленено масло (Flaxseed Oil).

Маслото от вечерна иглика е източник на Омега 3 и Омега 6. Съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: алфа-линоленова и гама-линоленова киселина (GLA). GLA действа при редица заболявания чрез производство на простагландини, които намаляват рисковете от сърдечни болести, редуцират нивото на лошия холестерол и намаляват риска от кръвни съсиреци. Допринасят за нормалното функциониране на метаболизма. GLA играе важна роля и за овлажняване на кожата, изглаждане на бръчките и нейното подмладяване. Съдържа витамин Е, Витамин В6, Витамин F. Мслото от вечерна иглика поддържа хормоналния баланс, облекчава симптомите свързани с менструалния цикъл (болка в гърдите, главоболие, раздразнителност и др.), повлиява менопаузата, при жената.

В състава на шафрана влизат каротеноиди, които са естествени пигменти, калциеви соли, витамини A, В1, В2, B3, восък, етерично масло.Налични са огромни количества желязо, магнезий и фосфор и по-скромни концентрации на цинк, селен и калий. Шафранът съдържа над 150 етерични ароматни съединения, но също така е богат и на много неетерични активни съставки.Голяма част от тях са каротеноиди, включително зеаксантин, ликопен и различни алфа – и бета-каротени.Заексантинът е естествено присъстващ в ретината на човешкото око.Шафранът помага при състояния на хистерия, депресия, потиснатост, защото подпомага изработката на хормона на щастието – серотонин.

Нерафинираното слънчогледово масло е изключиелно богато на Омега 6 и Омега 3 есенциални мастни киселини.Техният прием е важен за профилактиката и превенцията на различни заболявания – сърдечно – съдови, хипертония, астма, артрит, автоимунни нарушения.Около 43% от дневната нужда от Витамин Е се съдържа в 14гр от маслото.Витамин Е регулира функцията на хипофизата и по този начин повлиява метаболизма, функцията на половите жлези и гениталните органи. Активен антиоксидант неутрализиращ свободните радикали. Консумацията на слънчогледово олио може да понижи нивото на „лошия” LDL холестерол.

В състава на лененото масло влизат предимно глицериди на ненаситените висши мастни киселини – линоленова, линолова, олеинова.За терапевтичния му ефект има значение съдържащия се в него цианогенен гликозид линамарин (около 1,5%). Лененото масло е най-богатия продукт на Омега 3 мастни киселини, който се открива в природата.Маслото е полезно за здрави нокти, блестяща коса и хидратирана кожа. По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. Някои съвременните изследвания показват, че употребата на ленено масло може да намали риска от инсулт с до 37%.То съдържа витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества, необходими за здравословното хранене.Най-важните компоненти на лененото масло са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%). 

С прием на полирастителни Омега 369 на фирма Медеко Комерс ЕООД, ще си осигурите здраве и красота в една капсула!

HTML код на статия

Автор: lyubag


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 3.5 от 6 звезди. (от 2 гласа)
За ползата от Омега 369, 3.5 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар