Здрав организъм благодарение на Обвивката на Ореха

Представяме ви няколко различни здравни ползи за целия организъм на този ценен дар от природата. При наличието на нужда от ваша страна непременно опитайте да излекувате вашия проблем с тази супер храна.

Паразити

Орехите, и по-специално ореховите обвивки, които се берат все още зелени, са добре известно противоглистно средство и се считат за едно от най-доброто лечение за острици, глисти, тении, анкилостоми и други чревни паразити.

Кандидоза

Подобно на глистите, кандидата е друг често срещан проблем. Чревната кандидоза е свръхрастеж на кандида гъбичките, които действително могат да отслабят стените на червата и да освобождават токсини в кръвта. Изследвания са открили, че Екстрактът от Орех е също толкова ефективен срещу кандида както продаваните специално за това продукти в търговската мрежа. Смята се, че високите нива на адстрингентни танини и други съставки в ореха променят чревната среда и я предпазват от гъбички кандида албиканс и други вредни паразити.

Противогъбично

Именно същите тези техни противогъбични свойства на ореховата тинктура са популярни при микоза, трихофития и други гъбични инфекции на кожата. За да започнете лечение на гъбички, ще ви е нужно постоянство и редовно приемане на продукта поне в продължение на 1 месец.

Прекомерно изпотяване

Една от най-необичайни ползи от ореха, е че помага за намаляване на прекомерно изпотяване. Високите нива на адстрингентни танини, които се съдържат в обвивките се смята, че имат ефект върху свръхактивни потни жлези и намаляване на размера на пот, която произвеждат.

Храносмилателни ползи

Наред с неговите мощни анти-паразитни и противогъбични свойства за вашия стомашно-чревен тракт, орехът има други благоприятни ефекти върху храносмилателната система. Той тонизира и лекува възпаления на чревната тъкан, както и подобрява околната среда на храносмилателния тракт за по-ефективно усвояване. Именно поради тази причина той се препоръчва за лечение при запек и диария.

Лечение на възпалено гърло

Можете да правите гаргара с Eкстракт от Oрех, като малко се разрежда във вода при лечение на болки в гърлото и възпаление на устата.

Сърдечно-съдови ползи и диабет

В едно изследване резултатите показали  намаляване на LDL холестерол ( т.е. липопротеините с ниска плътност – опасния вид) за мъже с над 4%, дори и повече след приема на тинктурата, която понижава високото кръвно налягане и намалява нивата на кръвната захар.

Противораково действие

Многобройни проучвания са установили юглон, което е цитотоксично съединение, открито в орехите, и най-главно в техните обвивки да има противоракови свойства. Както обикновено, фармацефтичната индустрия срещу болестта рак изглежда незаинтересована в природните лечения, които не могат да бъдат патентовани и реално изследвани върху хора. Екстрактът от орех също е богат на мощни полифеноли, омега-3 мазнини и мелатонин. Всички, които имат свойства, които могат да ви помогнат да се предпазите от развитие на рак.

HTML код на статия

Автор: KellyONE


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар