Идеи за създаване на съдържание

Създаването на съдържание за целите на SEO оптимизация са очевидно текстове, от които потребителите се интересуват и искат да четат. Все пак сътворяването на качествено съдържание не е никак лесна работа. Как можете да прецените какво искат вашите потребители или клиенти? От къде да знаете, че това е информацията, от която се нуждаят. Освен това никога не можем да бъдем 100% сигурни, че сме я представили в желаната от тях форма.

Какво иска публиката ви?
Естествено най-лесният начин да разберете какво точно иска вашата аудитория от клиенти е да ги попитате. Това е наистина най-лесният начин да изградите стратегия за вашата SEO оптимизация. Има наистина много начини да проведете това малко проучване върху потребителското поведение. Можете да го направите чрез малка анкета на сайта си, в която потребителите ще отговарят на въпроси за съдържанието. Освен това бихте могли да направите и секция за въпроси. Има и много други начини – всеки собственик на бизнес знае много за своята аудитория и може да прецени какъв е най-добрият подход.
Освен това можете да се заровите по-дълбоко в своите данни. Анализът със сигурност ще ви бъде много полезен и за цялостната SEO оптимизация. Знанията ще ви бъдат много полезни и в други области. Тук разграничението може да се направи много лесно. Просто проследете колко време прекарват вашите потребители на сайта ви, и то с какъв тип материали. В случай, че те са зачели „10 вегетариански рецепти за детски обяд”, а са прекарали само секунда на материала „10 заведения за бърза закуска”, извеждането на специални заключения е излишно.
Освен това никога не е лоша идея да помислите за методи за проучване на възможностите на SEO оптимизацията извън интернет. Това е много нетрадиционен похват. Той може да ви донесе наистина много позитиви, тъй като вероятно повечето клиенти ще са наистина решени да ви дадат коректна информация.

Какво прави конкуренцията?
Това е винаги ефективен начин да поддържате своите усилия за SEO оптимизация на ниво. Един бърз мониторинг на стратегията на противниковия лагер, може винаги да ви донесе някои идеи. Вероятно повечето от тях ще са наистина много подходящи и във вашия случай на оптимизация.
В случай, че те вече правят видеоклипове, можете и вие да започнете такава инициатива. YouTube се класира много високо, като се има предвид, че вече е продукт на Google. Вие можете да се възползвате от това при изграждането на съдържанието си. В случай, че вашите клиенти са обърнати повече към мобилните устройства, побързайте да се регистрирате в една или повече видеоплатформи. Говорим за страхотен начин да изпратите силно и запомнящо се послание до своите клиенти. Това ще се отрази наистина много положително на вашите усилия за SEO.

Социалните мрежи
Обърнете внимание на социалните мрежи. Те често могат да бъдат много силен източник на идеи за съдържание. Успешната оптимизация за търсачки би могла да бъде много лесно засечена в социалните мрежи (твърдят професионалистите от http://www.seopal.bg/). Там всичко се измерва и можете да видите моментните метрики, както и тяхното покачване във времето. Това е много точен индикатор за това какво се харесва на аудиторията, която изгражда вашата потребителска маса. Направете си профили в най-големите социални мрежи като начало. След това можете да помислите и за разширяване (както правилно съветват от http://www.seopal.bg/seo-оптимизация-от-seo-pal/).

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар