Инсталиране на плъзгащи и сгъваеми врати

Плъзгащите и сгъваеми врати се предлагат в много дизайни и стилове в търговската мрежа. Тези видове врати често са предпочитани, защото са изключително функционални и удобни. За традиционните врати трябва да бъде предвидено допълнително пространство, за да могат да се отварят и затварят свободно. Това е проблем, който не стои пред плъзгащите и сгъваемите врати. Те са изключително удобни за малки помещения и жилища. Често могат да намерят приложение във вградени гардероби, кухненски боксове, малка баня и т.н. Плъзгащите и сгъваеми врати имат един и същ принцип на инсталация. Това е относително проста задача, която все пак доста се различава от методите за монтаж на вратите с традиционно отваряне.

Какво е необходимо?

Започването на този проект изисква преди всичко наличието на плъзгащи и сгъваеми врати. Потребителите могат да намерят много различни оферти в търговската мрежа, както и на уебсайтове като www.arcoma-bg.com. Те трябва да съобразят избора си с помещението, което планират да оборудват. Освен това, често компаниите, които се занимават с продажба и дистрибуция на подобни продукти, предлагат и инсталация.

В случай, че потребителите искат да осъществят този проект у дома си, за да спестят пари, това няма да е толкова трудно за постигане. Те ще трябва да си подготвят инструменти и материали, които да им помогнат в процеса на инсталация на плъзгащите и сгъваеми врати.

Списъкът се оглавява от уред за измерване. Това може да е обикновен метър или рулетка. Освен това, задължително при монтажа на врати е да се използва нивелир. При закупуването на вратите може да се наложи да се купят и специални подложки. Последна в списъка е бор машината. Потребителите, които са решили да се справят с монтажа в домашни условия, могат да помолят и някой приятел за помощ.

Снемане на размери

Монтажът на плъзгащите и сгъваеми врати винаги започва с измерване. Потребителите трябва да измерят всички параметри на вратите. Традиционно измерванията започват с измерването на хоризонталите на вратите. В този случай трябва да се отдели внимание както на хоризонталите от единия край на вратите, така и на онези в другия край. Те са различни в много малка част от случаите, но все пак това не е изключено. Естествено следва тази стъпка да се повтори за вертикалите на вратите. Отново трябва да се измери както лявата, така и дясната стана на плъзгащите и сгъваеми врати.

Всички параметри на измерванията трябва да бъдат записани. Потребителите не бива да разчитат само на паметта си. Данните непременно трябва да се вземат предвид, когато се прави покупката на вратите.

Още някои препоръки

Всичката предварителна работа трябва да е свършена, преди да се пристъпи към монтажа на новите плъзгащи и сгъваеми врати. Това означава, че трябва да са боядисани, както и да се приложат всички аксесоари. В случай, че се налага да се изместят старите врати, то и това трябва да се направи предварително.

Действия по инсталацията

Предварително се инсталират горните релси на плъзгащите и сгъваеми врати. Може да се провери дали те работят правилно, преди да се пристъпи към следващите етапи. В случай, че е необходимо, могат да се приложат и някакви ограничители. Долната релса на вратите се инсталира по същия начин.

Плъзгащите и сгъваеми врати се поставят първо в горната релса, където трябва да се наместят. Това дава възможност да се наместят по-лесно в долната част. Потребителите трябва да са наясно, че могат да покрият релсите с декоративни материали или вид тапицерия.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар