Инфрачервен термометър за чело

С развитие на съвременните технологии и забраната на живачните термометри, инфрачервените термометри все повече навлизат в нашите домове. Те са компактни, измерват температурата за секунди и са напълно безопасни. Термометрите за чело отчитат температурата на челото благодарение на инфрачервения сензор. Но тези термометри имат и втори сензор, който измерва температурата на околната среда. Разликата между двата резултата се анализира и получената температура се визуализира на дисплея на термометъра. Температурата се измерва, като насоченият датчик се плъзга от средата на челото към слепоочието и след 1 секунда резултатът е готов. Този инфрачервен термометър, както и ушния, е изключително удобен за определяне стойностите на телесната температура при кърмачета и малки деца. Всички знаем колко трудно може да се измери температурата на децата. Те трудно могат да стоят неподвижно и се страхуват  от непознати предмети. В тези случаи инфрачервения термометър за чело е отличен помощник. Освен това, този уред извършва коректно измерване и предоставя надеждни резултати. При измерване на температурата с термометъра за чело трябва да се спазят няколко правила, за да бъде измерването прецизно и точно: косата трябва да се отстрани от челото, а то да е почистено и сухо. В помещението, където се извършва измерването не трябва да има включени климатици, печки или вентилатори  в непосредствена близост до човека, чиято температура се измерва, защото директната въздушна струя оказва влияние.

При желание да се измери температура на околната среда или някаква повърхност, режимът на термометъра трябва да се превключи и тогава е възможно да бъде направено съответното измерване. Този вид термометри са универсални и изключително полезни за всяко семейство и домакинството.

Фирма Microlife, която е един от водещите производители на медицинска техника, предлага на потребителите инфрачервени термометри Microlife със специална технология Silent Glow. При наличие на повишена телесна температура тази технология подава цветова сигнализация.  Термометрите са с красив дизайн, компактни, лесни за употреба и предназначени за цялото семейство.

HTML код на статия

Автор: KatiaWriting


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар