Какво трябва да знаете за съчетаването на дамските чанти?

Дамските чанти, техният избор и правилното им съчетава според облеклото и фигурата са цяла наука, която изисква сериозни познания и моден усет. Със сигурност носите дамска чанта всеки ден, защото в нея побирате най-нужните си вещи, но дали я съчетавате правилно, така че чантата да допълва перфектно външния си вид, или по-скоро грабвате коя да е чанта, без значение дали отива на дрехите и тялото ви? Най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на подходяща чанта, са облеклото ви и фигурата ви.

Избор на чанта спрямо дрехите

Дамската чанта трябва цветово да подхожда на тоалета ви, за да допълни вида по един перфектен начин. Например, ако дрехите са в неутрални цветове, изберете цветна чанта, която да освежи визията ви. Ако пък дрехите ви са достатъчно цветни и шарени, по-добре се спрете на чанта в неутрални нюанси, за да постигнете баланс.

Едноцветните дрехи си отиват с шарени чанти и обратното. Не комбинирайте шарени тоалети с шарени чанти и обувки.

Размерът на чантата трябва да съответства на пропорциите на дрехите. Големите дамски чанти са стилни и красиви, но не подхождат на плажни рокли. Клъчовете са бляскави и привличат погледи, но не са удачни за ежедневното ви офис облекло.

Избор на чанта в зависимост от фигурата

Много жени правят сериозна грешка и не се съобразяват с фигурите си, когато подбират дамски чанти. Ако сте висока и слаба, най-добре е да се спрете на средно голяма чанта, достигаща до талията ви, защото така ще създадете илюзията за наличие на извивки в тази част на тялото.

Препоръчително е дамите с по-едра горна част на тялото да изберат чанта с дълга дръжка, за да преместят фокуса от едрите си форми. Големите чанти също са много добър вариант.

Дамите със среден ръст най-добре да избират чанти със среден размер, защото определено няма да изглеждат добре с прекалено големи чанти, а по-пълните дами не трябва да използват прекалено малки чанти, които буквално ще се губят на фона на фигурата им.

Не забравяйте, че освен да са практични и функционални, дамските чанти са и чудесен моден аксесоар, който може да подчертае идеално визията ви, ако е подбран правилно.

HTML код на статия

Автор: artseo


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар