Как да изберем мебели за градината

Градината е едно чудесно място, където освен да се радваме на природата, можем да релаксираме, да се забавляваме и да си почиваме. Именно за това е важно да си набавим удобни градински мебели, които да ни осигуряват комфорт и приятна почивка в собствения ни двор.

Едни от най-важните мебели са столове и маси. Те освен да изглеждат добре, трябва да бъдат стабилни и разбира се, удобни. Ако няма да бъдат поставени под навес, добре е да помислите за чадър или тента, които освен да ви предпазват от жаркото слънце в горещите дни, защитават мебелите при дъжд.

Около басейна несъмнено ще ви трябва чадър. При избора му се интересувайте материалът, от който е изработен да издържа на влага и високи температури.

Освен столове, може да помислите и за пейки за сядане. Изберете ги с дизайн, който подхожда на цялостното обзавеждане в двора. Ако поставите декоративни възглавнички по тях, ще ги направите да изглеждат още по-приятно а и ще им придадете допълнителен комфорт.

Друга необходима мебел в градината е шезлонгът. Най-добре е той да бъде сгъваем, което е важно за съхранението му.

Друг вариант за още по-пълноценна почивка е да поставите легло в градината.

Меката мебел – диван, фотьойли, канапе също е подходяща за обзавеждане на градината. За тях е добре да бъдат сложени под навес, за по-добро съхранение. Също така е желателно тапицерията им да се сваля, което да улесни почистването им.

Едно удоволствие, което със сигурност  трябва да си набавите в градината е градинската люлка.

След като сте решили да си купувате градински мебели, имайте предвид, че най-важното при избора им, са материалите, от които са изработени. Най-често срещаните от тях са:

Пластмасови мебели – това е най-евтиният вариант. Тяхното основно предимство, е че не е проблем да остават непокрити по време на дъжд, и че са лесни за почистване и за преместване. Недостатъкът им, че се чупят лесно и съответно имат по-кратък живот.

Мебели от ратан – това са едни от най-модерните мебели в момента, не само за градинско обзавеждане, но и за дома. Те изглеждат много добре, но са неустойчиви на влага и трябва и трябва да се покриват или прибират при лошо време.

Мебели от дърво – дървото е материалът, който изглежда най-добре в градинския дизайн, защото е естествен, близък до природата и създава невероятна хармония, съчетан със зелената растителност в градината. Също така това са едни от най-удобните мебели. Най-предпочитани са мебелите, направени от тик, защото са устойчиви на влага и могат да стоят непокрити навън.

Мебели от метал – те са устойчиви на климатични промени, здрави и стабилни са, имат дълъг живот и изглеждат добре. Недостатъкът им е, че са тежки и съответно трудно преместваеми.

Разбира се освен материалите, когато избирате мебели за вашия двор, трябва да гледате те да се вписват в цялостния екстериор, да имат добро съотношение цена-качество и да са удобни, за да може да се радвате на приятно прекарано време в градината.

HTML код на статия

Автор: za-gradinata


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар