Как да инвестирате в домейн име?

Един от най-важните въпроси, които трябва да си зададете преди да закупите домейн име, е каква е стойността му. Дали ще правите пари от домейн името си или не зависи от това, което регистрирате и купувате. Инвестициите в домейн имена могат да се оприличат на влагането на пари във виртуални недвижими имоти. Независимо дали сте продавач или купувач от огромно значение е да знаете какво правите. Проучването преди да сключите сделка е наистина необходимо. Целите, поради които закупувате домейн име, може да са наистина много разнообразни – за да разработите интернет страница, за да осребрите стойността му, за да паркирате домейн името или продавате на печалба. Важно е да запомните, че стойността на вашите домейни определя вашия успех. Има много ресурси, които може да са ви полезни в определянето на стойността на вашето домейн име. Все пак има и фактори, които не се променят. Това са константни величини, на които винаги трябва да обръщате внимание.
Вие сте първият критерий за оценка на домейн името. Парите идват от вашия джоб, затова вие трябва да виждате стойността на домейна на първо място. Запознайте се с факторите, които ще ви помогнат да оцените домейн имената, които си струва да бъдат закупени.

  1. Google External Keyword Tool – Този инструмент ще ви помогне с ключовите думи, продуктите или услугите, които потребителят записва в заявката си за търсене. Изберете точното съвпадение по ключовите думи, за да имате успешно домейн име. Освен това Google ще ви даде и допълнителна информация за търсенето – конкуренцията при определена ключова дума, колко плащат други хора за PPC реклама и детайли за трафика. Можете да научите наистина много за потребителското поведение и историята на търсенията от инструментите, които търсачката ви предоставя.
  2. Сравнение между стойността на домейн имената – Световната мрежа предоставя наистина много места, на които можете да проверите стойността на домейн името, което се каните да купите. Най-добрият сайт, където безплатно можете да проветрите стойността на вашето домейн име, е DNSalePrice.com. Там можете да се ориентирате за цените, на които се продават сходни домейн имена. Така ще знаете как да направите добра сделка. От друга страна, ако все още не можете да се ориентирате кое домейн име е качествено, можете да посетите DNJournal.com. Това е списание, което се фокусира върху новините около индустрията за домейн имена. Те правят доклади за добрите домейн имена всяка седмица. Ще разберете кои домейн имена се оценяват по-скъпо, за да се ориентирате именно към тях.
  3. Форуми – Онлайн форумите са едно от най-добрите места за достъп до специализирана информация. Тук можете да разберете за различни ресурси, които използват вашите колеги в тази индустрия. DN Forum е най-добрият и най-големият форум за име на домейн. На това място, освен че можете да получите информация и ресурси, можете да купувате и продавате домейн имена. Можете спокойно да се включите в дискусиите и да разберете много от нещата, които ви интересуват. Домейн имената може наистина да се окажат златна мина стига да подхождате достатъчно предпазливо.
    Не забравяйте златното правило, че не бива да питате във форуми за някое много добро домейн име. Не и преди то да е ваше. Не забравяйте в какво са специалисти тези хора. Ако имате невероятна идея за домейн име и все още то не е ваше, най-добре не я споделяйте с потребители на форуми.

HTML код на статия

Автор: vencislavbalinov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар