Как да инсталирате соларен вентилатор в таванското си помещение?

Соларните вентилатори, които се инсталират на таванското ви помещение, са най-новото откритие на индустрията, която се занимава с отопление, вентилация и климатизация. Тези вентилатори акумулират слънчева енергия и могат да се монтират на покрива на апартамент или къща. Те са наистина много лесни и удобни за инсталиране. Освен това вие ще имате минимални разходи по поддръжката им. Вентилаторите няма да навредят на околната среда, защото следват екологични начини на работа. Те ще работят при наличието на слънчева светлина. Въпреки че тези вентилатори са лесни за инсталиране, все пак се консултирайте със специалист. Те ще ви насочат към най-правилния избор, който ще ви осигури ефективност, минимални разходи и множество функции. Освен това така вие ще намалите сметките си до санитарния минимум.

Видове соларни вентилатори
Тези вентилатори могат да бъдат два вида. Те се различават само в монтажната повърхност. Едните могат да бъдат монтирани на горната част на фасадата на дома ви, а другите – направо на покрива. Разликата е единствено в монтажа на двата вида вентилатори. Възможно е само един от тези видове да е подходящ за вашия случай. Това никак не е лесно да се предвиди от непрофесионалист. Затова трябва да извикате помощ. Не купувайте вентилаторите, преди да сте сигурни, че са точно за вас. След това те са еднакво ефективни.
Таванските вентилатори, които се захранват от слънцето, могат да бъдат монтирани на много разнообразни места. А именно – навеси, тавански помещения, гаражи и работилници и осигуряват капацитетът на вентилация до 1800 фута.

Монтаж на вентилаторите
Със закупуването на вентилаторите вие ще получите ръководство за употреба и монтаж. Ще трябва да спазвате инструкциите точно, за да получите максимални резултати.
Преди да започнете инсталацията на вентилаторите се уверете, че до тях ще достига директна слънчева светлина. В случай, че е възможно – инсталирайте устройствата на тавана и в средата на помещението.
Определете посоките и се опитайте да сложите вентилаторите в южната страна на помещението или тавана. Ако това не е възможно, изберете алтернативно място за оптимална ефективност.
1. Комплектите вентилатори обикновено имат решетка, която ще ви помогне да го закрепите на повърхността. След като вече сте избрали локацията, можете да пробиете необходимите дупки. Направете и гнездо за тялото на устройството. Внимавайте – то не трябва да е нито много малко, нито много голямо.
2. След това вие ще трябва да наместите и да настаните вентилаторите в направения отвор. Уверете се, че вентилаторите гледат на юг, за да имате оптимални резултати.
3. Вие вече сте поставили вентилатора на мястото му. В отвора вероятно все още остава празно място. То трябва да бъде запълнено със силикон или пяна. Това е много деликатна операция, защото трябва да пазите вентилаторите. Те не бива да бъдат накапани от тези смеси. Това може да се отрази на работата им.
4. Уверете се, че вентилаторите са добре балансирани. Това е наистина много важно за ефективната им работа. След това настройте панела така, че да събира максимално количество светлина. Можете да направите няколко проби на вентилаторите, като ги оставите да поработят известно време. В този случай, няма нужда да си избирате най-безшумните модели. Все пак инвестирайте във висококачествено изпълнение. Устройствата трябва да са издръжливи, защото ще бъдат изложени на промяната в атмосферните условия през цялото време.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар