Как да направим Великден интересен и забавен за всички

За всички е известно, че на Великден се празнува Христовото възкресение. Празникът е един от най-почитаните в християнската религия, подготовката за който започва четиридесет дни преди него. Според традицията на Великден приключват постите, приготвят се шарени яйца и още много други изненади. Но забелязали ли сте, че колкото и светъл и почитан да е този празник, за съжаление той все по-рядко буди онова вълнение и очакване, както Коледа. А как да направим така, че всички да се забавляват и да очакват следващия Великден? Тук ще ви предложа няколко изпитани идеи за това как да направите този празник незабравим и интересен не само за децата, но и за цялото семейство.

Разнообразете празничната трапеза. Опитвали ли сте освен шарените яйца за Великден, да приготвите и желирани? Правят се не много бързо, но представляват интересен заместител за онези, които не обичат, или не могат да консумират истински яйца. Можете да ги приготвите както солени, така и сладки. Правят се с желатин, плънка по избор и празни черупки от яйца. При готовност желатинът се преобразува в консистенция подобна на сварено яйце, а в същата форма се получават забавни и оригинални лакомства. Гарантирано ще привлекат вниманието на всички около масата.

Създайте празнична атмосфера като украсите домът си. Това винаги променя ежедневното еднообразие и прави усещането за празник по-осезаемо. На пазара вече се предлагат различни видове украса за Великден. Символите на празника ще създадат приятно настроение за вашите близки и гостите ви. Може да украсите не само купата с шарени яйца, но и разпръснете декоративни пиленца и яйчица, или да създадете кът, посветен на темата на празника.

Възползвайте от почивните дни и заведете децата на пикник. Няма нищо по-приятно и неповторимо от ден сред природата. Ако няма около градът ви местност, или планина подходящи целта, можете да го направите и в градския парк. Прекарайте един прекрасен ден, изпълнен с игри и забавления, заедно с децата. Или просто се отдайте на приятни разговори и разтоварващи занимания, заедно с приятели на барбекю сред природата.

Пригответе подаръци за близките си. Най-лесният начин да се подчертае един ден като празник е това бъде придружен с подарък. Е, Великден не е типичният празник за това, но все пак ако искате да постигнете онзи ефект на вълнение-това е правилният начин (,особено за децата). А ако се затруднявате в изборът си, просто подберете сувенири в духа на празника.

Ако решите да приложите тези идеи, или част от тях, Великден би могъл да бъде още по-весел и забавен за вас и всички около вас. Но независимо от това как предпочитате да го отпразнувате, аз ви пожелавам един незабравим и неповторим празник,изпълнен с много весели моменти, приятни емоции и запомнящи се мигове.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар