Как да резервираме хотел при пътуване?

С навлизането на интернет в ежедневието, през последните години се появиха редица нови възможности за резервация на хотел. Докато преди години предпочитания за всички нас начин беше основно чрез туроператор, навлизането на новите технологии промени изцяло модела на потребителско търсене и ръстът на потребителите организиращи сами своето пътуване от домашния компютър се увеличава значително всяка изминала година.

Въпреки това в България, все още се откроява разлика в начина на организация на пътуване в градските хотели и при планирането на почивка на море.

 

Какви канали се използват най-често при резервации на градски хотели?

Голяма част от търсещите хотели в София обикновено пристигат в столичния град с цел бизнес и в много по-малка степен с развлекателна цел. С навлизането на пазара на големите туристически агенции онлайн /OTA/ те постепенно започнаха да увеличават пазарният си дял за сметка на местните оператори, които не реагираха в точния момент и не успяха да интегрират добри платформи за интернет резервации в реално време. Не трябва да се пропуска и своевременната реакция на част от хотели, които инвестираха сериозни средства в разработването на свои собствени системи за резервации. Много от гостите предпочитат именно този вариант при запазване на своето пътуване, защото при директна резервация те получават всички ползи от запазване на стая през OTA, както и добавена стойност на продукта.

 

Какви са ползите от директна резервация в сайта на хотела?

  • Гарантирано най-ниска цена
  • Директен контакт. Много често това улеснява комуникацията, в случай, че се наложи анулация или промяна на престоя на госта
  • Възможност за получаване на потвърждение в момента на резервацията, както и възможност за плащане/гарантиране на престоя в реално време /в България се предлага единствено от хотелската верига FPI Hotels & Resorts/.

Как най-често се резервира почивка на море със семейството?

При запазване на своята лятна/почивка потребителите все още разчитат до голяма степен на стартните туроператори. Това се отнася най-вече за чуждите туристи, защото за много голяма част от тях все още е голям проблем визовия режим, който до голяма степен ограничава индивидуалните пътувания, както и самолетните билети. Организираният транспорт с чартър в повечето случаи е на изключително атрактивна цена, спрямо редовните линии.

За туристите от България все още не е характерно да са променили начините на резервиране и предпочитат контакт с конкретния хотел по телефона.

 

Навлизането на новите технологии, ще променя и за в бъдеще потребителските навици и начина на организацията на пътуванията. За всеки един отделен туристически обект ще бъде абсолютно наложително да предложи съвременни принципи на резервации в т.ч. нови уеб платформи, мобилни приложения, системи за плащания и т.н. Всичко това ще донесе по-добро обслужване на клиентите и повече продажби за хотелите с добри маркетинг стратегии.

 

HTML код на статия

Автор: eagleman


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар