Как да си направим легло със завеси

Можете да използвате завеси и корнизи, за да превърнете спалнята си в романтично кътче, където да почивате и наслаждавате на съня си.

Завеси за легло Уютни и уединени, такъв стил легла, допринасят за романтичната атмосфера в стаята. За този проект е необходимо да изберете подходящ вид корнизи, за да получите желания ефект.

Необходими материали:

  • рулетка
  • корнизи
  • пердета
  • молив
  • дрелка
  • винтове
  • аксесоари към завесите

Първата стъпка е да намерите подходящо място на леглото. Ако имате възможност направете така, че леглото да не е допряно до стени, за да се вижда цялата му очарователност. Ако не можете да осигурите такова местоположение, то се опитайте да допрете само една от страните на леглото до стената.

От вторият етап започват по-сложните операции. Измерете дължината и ширината на леглото. Добавете по 70-80 см към размерите, за да ви е по-лесно да влизате в леглото при спуснати завеси. След като знаете размерите, е необходимо да се снабдите с подходящите корнизи. Отрежете 4 парчета, които ще оформят “тавана” на леглото ви и от където ще се спускат пердетата. Самото рязане на корнизите е необходимо да се извършва под 45 градусов ъгъл, за да се оформи правоъгълник след това.

Молива влиза в действие в третата стъпка. Начертайте на тавана схемата, по която ще бъдат монтирани корнизите. Намерете помощник, който да придържа корниза, докато вие маркирате местата, където ще направите дупките, за да ги закрепите. Проверете няколко пъти дали всички мерки са правилни, преди да започнете монтажа.

Четвъртата стъпка представлява самия монтаж на корнизите. Започнете с първата част като се стараете да сглобите останали в правилен правоъгълник над леглото ви. Имайте предвид, че трябва да си оставите място, от където да нанижете пердето, така че не сглобявайте корнизите плътно един до друг.

При петия етап, трябва да определим колко завеси ще са ни нужни. Формулата е следната: дължината на корниза се умножава по 1.5 или по 2, в зависимост колко плътна завеса искате. Ако дължината на  леглото е 2.5 метра, то ще ви е необходима между 4 и 5 метра завеса. Височината ще определите вие, в зависимост от това, дали искате пердето да се спуска до земята или не.

Шестата стъпка е да намерите подходящите завеси. Това зависи от индивидуалността на всеки. Според вкуса ви изберете пердета и ги сложете на вече монтираните корнизи. След това сложете капачки на края на корнизите, за да не се изхлузват пердетата всеки път когато влизате в леглото.

Ако сте сигурни в себе си, можете да потърсите извити съединяващи части за корнизите, така че на всеки ъгъл, където се съединяват два корниза да монтирате такава част, за да избегнете малките пространства без  завеса.

С помощта на различни аксесоари, можете да допълните красотата на новото ви приказно кътче за сън.

 

HTML код на статия

Автор: studio79


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар