Как се печелят клиенти на онлайн магазин?

Какви са спецификите при менажирането на един електронен магазин? Блестящо подредено съдържание, добри цени и активна комуникация. Тези три съставки определят формулата за печалби, когато говорим за онлайн магазин. Печеленето на база от клиенти за онлайн магазина е дълъг процес, който изисква единствено постоянство и последователност. Ако всичко това е в основата на приоритетите ви като онлайн предприемач, то жътвата на успеха със сигурност ще дойде и при вас.

На първо място трябва да си задавате въпроса какво искат клиентите и какво би им се харесало? Отговорът на този въпрос трябва да съдържа следните елементи: цена на продукта, описание, визуализация (снимки и/или видео или 360 градусова проекция). Както знаете дяволът е в подробностите, а на колкото повече детайли обръщате внимание, толкова по-вероятно е да спечелите симпатиите на потребителя и да го превърнете от обикновен посетил в купувач. А ако не спирате с правилните ходове, този купувач ще се превърне в лоялен клиент, който най-вероятно ще препоръча онлайн магазина и пред своите близки, приятели и роднини.

Положеният труд рано или късно се отплаща заслужено – това важи с пълна сила за онлайн магазините. Поръчките няма да започнат да валят след първият продукт, който качите в каталога на магазина си. Но ако не бъдете последователни и внимателни към продуктите си и съдържанието, с което ги представяте пред клиентите – то резултатът от труда ви няма да е толкова задоволителен колко ви се иска. Това не означава, че трябва всеки ден да търсите нови продукти, които да предлагате на клиентите си. Напротив. За тази цел ще ви послужи блог страница към онлайн магазина. Около 3-4 блог публикации седмично са достатъчни, за да поддържате авторитета на онлайн магазина си. Тези публикации могат да са свързани с допълнителна информация за продуктите, които предлагате; тенденции за сезонна в индустриалната област, която представя вашия онлайн магазин; или просто нестандартни начин, по които потребутелите биха могли да използват стоките от магазина. Например, ако продавате табуретки в онлайн магазин, можете в блог пост да обясните как тази табуретка може да служи и като шкаф, в който да складирате ненужни вещи. Разбира се, това е само пример. Можете сами да прецените какви точно са интересните и нестандартни начини, по които да послужат вашите стоки.

Ако тези специфики около съдържанието са стриктно спазвани и сте редовни в генерирането му, то финалната права е комуникацията. Как комуникирате в интернет? Нека позная. Посещавате сайтове като фейсбук, инстаграм, туитър, пинтерест и там споделяте изображения, видеа, забавни публикации. Правете същото, само че за онлайн магазина си. Възползвайте се от свободата и неограничения достъп до потенциални потребители. За нула време ще усетите как нови и нови потребители се итнересуват от вашия онлайн магазин и са се превърнали във ваша публика. Успех.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар