Как се прави позициониране на полезните слънчеви колектори?

Никой не обича да плаща сметки, но това са ежемесечни разходи, които просто трябва да правим, за да водим нормален начин на живот. Тук обаче решение на проблема има или по-точно начин да започнете да пестите от тези разходи и да вложите спестените средства в нещо далеч по-приятно за вас и вашето семейство. Може би тук на всички ще им изникне въпроса, по какъв начин точно може да стане това, затова веднага ще ви преварим и ще кажем, че с помощта на съвременните слънчеви колектори задачата да спестите от сметките си за вода вече е напълно реална. За целта обаче трябва да знаете няколко подробности за тяхното позициониране.

Двигателната сила за тези слънчеви колектори е именно слънцето или по-точно слънчевата радиация, която се трансформира в топлинна енергия, за да можете постоянно да имате топла вода в дома си. За да можете да се възползвате обаче от това естествено „гориво” трябва да позиционирате правилно вашите слънчеви колектори SUNSYSTEM, затова днес ще ви обясним как точно става това, за да можете да го направите дори и сами. Първото и най-важно правило тук е поставянето на тези соларни системи да стане на най-доброто място, тоест там където ще може да се улавят най-добре слънчевите лъчи през деня. Разбира се, че за тази цел сенчестите места не са подходящи, защото така вашите колектори няма да могат да работят ефективно и на максимум, за да можете да имате топла вода. Другото, което често хората бъркат е това, че слънчевите колектори се наричат още фотоволтаици, но това не е така. Соларните системи могат да работят автономно и така да използват почти на максимум слънчевото гориво или в съотношение от 90%, докато вторите системи могат да достигнат най-много до 17% използване на слънчевите лъчи.

За да може вашите слънчеви колектори да ви бъдат наистина полезни при работата си, вие трябва да ги позиционирате така че те да улавят слънчевите лъчи в периода от 9 сутринта до 6 вечерта, тоест така не се губи техния пълен капацитет на работа. Най-доброто решение в случая е да поставите системи с посока на юг, тоест така че ъгъла им да съответства на положението, където падат най-силно лъчите на слънцето, като обикновено той е равен на 45 градуса. В никакъв случай не го позиционирайте в легнало положение, тъй като така те няма да могат да се справят със задачата си през повечето време, тоест да улавят слънчевите лъчи, за да ги трансформират в топлинна енергия.

В интерес на истината най-добре е да извикате специалист, който се занимава с позициониране на слънчеви колектори, тъй като той може да се справи с тяхното монтиране и най-добре, за да може да се радвате на топла вода през целия ден. Дори и да ви бъде обяснено в една книга как точно става това, вие пак можете да сгрешите, тъй като едно нещо е теорията, а съвсем друго е на практика да се знае как точно се прави това. Все пак целта е да позиционирате вашите слънчеви колектори Sun System, така че да могат те да ви помогнат да спестите от сметките си за вода, а не да са само украса на покрива ви.

HTML код на статия

Автор: NikSto


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар