Картините, като част от интериора у дома – част 1

Картина,  като част от интериора на Вашата спалня

Спалнята не е само място, където спите, но и място за релаксация. Много хора, особено студенти и хора, живеещи в едностайни жилища, съчетават спалня и всекидневна в едно. В такива жилища границата между дневната и спалнята се прелива. Не мислете, че в спалнята няма нужда от декорация, напротив.Точно в спалнята човек прекарва голяма част от времето си. Затова тук също би трябвало да се обърне внимание на обзавеждането и декорацията.

Картините в спалнята, а и не само там, а и в цялото жилище, му придават Вашата лична нотка, възприятието Ви към живота, Вашата гледна точка…

Изборът на мебели в спалнята, съчетаването на цвета на стените с цвета на завесите или щорите… и в този ред на мисли идва момента и за картините за декорация. Помещения без никаква декорация за стена изглеждат недовършено и безлично. Какви картини ще окачите  в стая си се свежда до личен вкус и, разбира се до обстановката на помещението. Към модерните мебели пасват например абстрактните картини, пролетни картини, снимките в черно и бяло или “SPA” пано за стена. При избора на картина може да се наблегне и върху функционалната страна на спалнята, а именно спокойния сън.

 

Картина,  като част от интериора на Вашата кухня

Във всяка една стая можем да поставим различни картини за декорация, докато картина в кухнята по-рядко виждаме или даже си представяме. Оказва се, че кухнята в това отношение, е трудна за украса – тя има строго функционална роля. Помещението често е малко и стените се оказват почти напълно заети, което допълнително усложнява поставянето на картина. Голяма част от кухнята е заета от кухненски уреди, шкафове, рафтове и работен плот, точно за това  в кухнята не остава  много място за декорация. Въпреки всичко, който иска да внесе уют в своята кухня, може да направи това с подходящи картини.

Кухненските картини не са скучни.

В интернет, както и в мебелните магазини вече се предлага широк избор от картини с подходящ дизайн. Специално за кухнята се препоръчват снимки с мотив, който чудесно се вписва в тази среда.Това могат да бъдат картини на плодове и зеленчуци, кафе и чай или бутилка вино.

При закачането на картината трябва да се има в предвид близостта на печката, тъй като там е най-вероятно тя да бъде повредена или изцапана. Картината също така не бива да е прекалено голяма, защото стеснява облика на кухнята.

За кухните,  които са с  плочки по стените, най-вече около мивката, има друг вариант за декорация. По плочките могат прекрасно да се залепят стикери с подходящи мотиви и така  да се освежи стаята.С доказан ефект са  например стикерите  чаша кафе  или италианска паста.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Картините, като част от интериора у дома – част 1, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар