Керамоти-едно тайнствено красиво местенце

Ако търсите красиво местенце за лятната си ваканция, спокойствие за пълноценен отдих и нещо вълнуващо и интересно за обогатите емоциите си, то вашето място е Керамоти, съседна Гърция.
В Керамоти времето не стига, за да се насладите на широките и спокойни плажове, кристално чистата и плитка вода, която и на петдесет метра навътре в морето е достатъчно плитка, за да си осигурите спокойствие.
Керамоти се отличава от останалите популярни курорти с това, че е осеян от малки уютни къщички за гости и хотелчета, китно разположени в богатата и разнообразна зелена растителност на полуострова. Квартирите под наем в Керамоти са на цени, доста по-ниски от квартирите и стаите под наем във вски друг куроррт. Температурите са подходящи за плаж от месец май до месец октомври, което е един изключително продължителен летен сезон, предлагащ и избор за работещите. Спокойствието в градчето в никакъв случай не бива да се асоциира със скука. В Керамоти с разположени достатъчно заведения за развлечения-кафенета, таверни, бийч бар, дори сергии със сувенири. Почивката в Керамоти в никакъв случай не бива нарушавана от търговци по плажа, “прескачащи” от шезлонг на шезлонг, за да предлагат стоката си.
По време на почивката си в Керамоти туристите има богат избор от разнообразни за правене неща. За спокойните личности, търсещи тишина, ще се харесат плажовете със ситен топъл пясък, прозрачната вода на Егейско море и откриващата се прекрасна гледка на близкия остров Тасос. За любителите на риболова полуострова предлага всички условия и за тази дейност. Или пък да се разхождате по романтичната крайбрежна алея след разходката с яхта.
За динамичните натури, търсещи други усещания и впечатления от Керамоти ежедневно пътува ферибот до близкия остров Тасос. Разстоянието се изминава само за половин час. На около 40 минути са градовете Кавала и Ксанти. В близост са и Драма, и Филипи. А за още по-силни емоции може  да отидете на екскурзия и по делтата на река Места. Полуостор Керамоти е истински рай за почитателите на екотуризма. За това допринася разположението на Керамоти, по поречието на река Места, или както е популярна в Гърция-река Нестос. Животинският свят по поречието на реката е богат има над 200 редки видове големи птици. От Керамоти до устието на река Места, където за туристите се предлагат атрактивните кану каяк, рафтинг и конна езда, разстоянието е едва 10 км.
Керамоти е една малко позната, но заслужаваща да се види туристическа дестинация.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Керамоти-едно тайнствено красиво местенце, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар