Креативни техники за изграждане на връзки

Има много хора, които не са склонни да променят стратегията си за SEO оптимизация, преди тя да се е изхабила напълно. Единственото, което е константа в света на SEO оптимизацията, е постоянната промяна. Естествено има практики, които са се запазили във времето, но и те са претърпели актуализация.

Търсачките постоянно се променят, това изисква и от специалистите, които се занимават със SEO оптимизация, да променят стратегиите, на които разчитат.

  1. Свързване с правилните хора

Това може да не звучи точно като част от SEO оптимизацията, но има голяма връзка с цялостната стратегия. Това означава да се свържете с правилните хора в бизнес нишата си. От една страна, това може да бъде полезно от гледна точка на бизнес отношенията, но може да помогне на изграждането на връзки.

Създаването на правилното и интересно съдържание, може да донесе авторитет на сайта ви. Свързването с колеги ще го доведе до по-голяма аудитория. След като стигнете до достигане на влиятелни сайтове и размените връзки с тях, това може да има лавинообразен ефект върху статиите, които пишете. Материалите могат да получат много голям интерес и покритие в интернет, ако те са интересни и полезни. Това ще увеличи достъпа до съдържанието, което сте разработили с колеги от различни фирми. От гледна точка на SEO оптимизацията трябва да бъдете много внимателни с тази тактика, защото тя може да има обратен ефект, ако не се използва правилно и балансирано.

  1. Тактическо подновяване на инфографики

Фактът, че нещо не е създадено от вас, не означава, че не можете да го използвате в стратегията си за SEO оптимизация. В случай, че успеете да изградите по-добро от старото съдържание, можете да го използвате много успешно за изграждането на връзки. Това важи и за инфографиките, които вече не са актуални. Потърсете качествени инфографики, които са създадени във вашата сфера. Използвайте ги и осъвременете информацията.

Следващата стъпка, която трябва да предприемете, е да се свържете със сайтовете, които имат стара инфографика. Уведомете ги за актуализацията, като по този начин ще спомогнете за SEO оптимизацията на сайта си (http://www.seopal.bg/seo-блог/).

  1. Остаряло съдържание

Вероятно сте чували израза, че “непотребното за един може да се окаже съкровище за друг”. Това е съвсем реално за света на SEO оптимизацията. Специалистите, които се занимават с оптимизацията на сайтове, са на ясно колко полезни могат да бъдат остарелите или неактивните страници. Те са еквивалентът на забравени пари в някое старо яке. Можете да идентифицирате остарялото съдържание във вашата ниша. Това ще ви даде ново съдържание са сайта, който поддържате. На следващо място трябва да се свържете със собственика на сайта и го попитате дали той ще се интересуват от пренасочване на линк към вашия сайт, който има същото съдържание. Вашият плюс в този случай е, че можете да акцентирате, че съдържанието е по-добре поддържано и активно.

  1. Отговори на въпроси онлайн

Всеки собственик на търговска марка трябва да се опита да изгради добри знания за потребителите си и техните навици. Това винаги може да помогне както на процесите за SEO оптимизация, така и на маркетинга. Аудиторията ви със сигурност ще се разшири, ако сте склонни да говорите директно с нея.

Времето и инвестициите, които сте вложили в това начинание, ще се отплатят. Освен това тези въпроси и отговори често са добра основа за създаване на ново качествено съдържание.

HTML код на статия

Автор: vencislavbalinov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар