Не пестете време и усилия, когато избирате имот

ПЛАНУВАЙТЕ ВСЯКА СВОЯ СТЪПКА!

В началото да премахнем неправилното мнение, че…

Като правите по един оглед на седмица – в действителност правите нещо. Лъжете се! Пилеете си времето. Търсенето на имот е сложнотия и изисква старание.

Набележете си ден за обиколка на имоти. Ако не ви е възможно да отделите цял ден– отделете по няколко часа в последователни дни. Това е изключително важно! Даже да сте ангажирали най-добрия брокер, който ви е направил пълно проучване на пазара и да ви е предложил страшно много оферти за гледане – ако вие не сте максимално ангажирани с огледите – всичко е предварително провалено.

Намирате това за пресилено? Да кажем , че имате 10 набелязани огледа, които възнамерявате да видите и правите по един оглед всяка седмица. Това са два месеца и половина! Представете си, че сте харесали някое от разгледаните жилища и решите, че искате да го купите. Смятате ли, че ще остане свободно за вас? Може имотът и да е още актуален, но истински подходящите оферти почти никога не се задържат на пазара много дълго.

Основният ви проблем е, че се лишавате от възможността да сте първият видял новите оферти.

Приемете издирването на имот като надпревара:

  • вашият агент се съревновава с десетки други брокери, с цел да открие за вас най-якото, с най-добра цена и най-новото
  • вие се състезавате със стотици други търсещи да купят, за да стреляте първи за оглед и ако ви допадне имота – да отправите преди всички своето предложение

Търсенето на имот е екипна игра. Ако част от участниците се дънят с несериозно отношение – целият тим отлита в Б групата!

ПЕСТЕТЕ ВРЕМЕТО СИ!

В самото начало да се отървем от погрешното вярване, че… Колкото по-продължително време търсите имот – толкова повече знаете за състоянието на пазара и смятате, че имате повече шансове да намерите точния имот веднага. Нормалното времетраене на едно търсене – от идеята до ключа – е не повече от 12 седмици. Не са изключени отклонения във времетраенето. Те са обвързани с вашите рамки на търсене и особеностите на имота. Обаче да търсите апартамент над година е напълно неприемлива ситуация. Ако наемете квалифициран и доверен брокер– търсенето може да отнеме само няколко седмици. В този период спада и евентуално банков заем.

Внимание! В случай, че търсите жилище повече от няколко месеца или дори година, това говори, че:

  • вашите търсения нямат много общо с възможностите ви – набележете точно къде са разликите, за да спестите ресурсите си
  • търсите имот, какъвто изобщо няма – перфектен и евтин
  • не сте направили професионално изследване на пазара
  • мислите, че без помощ ще се ориентирате в кашата от оферти и попадате на измамни такива или на фирми с лошо име–такива винаги има
  • сте случили на непрофесионален агент на имоти– тутакси се обърнете към друг посредник – изключително нелепо е да работите с некадърни хора и да си плащате за това
  • имате добър, но неангажиран агент– това зависи от самите вас. В случай, че сте възложили търсенето на куп агенции и всички те знаят това, едва ли някой от тях ще се почувства крайно ангажиран с вас. Ако обаче сте наели един агент, видели сте се лично и заедно сте написали план за действие, този агент ще се почувства истински заинтересован.

Съвет на Сделки с имоти! Изгответе тайминг за търсенето на имот. Изискайте конкретно обяснение от избрания агент, от колко време имате нужда, за да осъществите плана заедно.

HTML код на статия

Автор: tenkoms


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар