Няколко проверени съвета за справяне с болката от хемороидите

В световен мащаб повече от 4% от населението е изпитвало болка от хемороиди. Това е един от най-често срещаните проблеми, с които хората се сблъскват. Проблемът е разпространен, но повече се шири необразоваността по темата. Пациентите, които страдат от този проблем, понякога не са наясно какво причиняват хемороидите. Тук ще се спрем на някои съвети, които могат да помогнат в облекчаването на симптомите. Освен това, лечението трябва да започне веднага, когато бъдат открити причините за болезнените кръвни съсиреци.

 

Какво са хемороидите?

Хемороидите се появяват, когато вените са възпалени или се намират около аналния канал. Този проблем може да бъде както външен, така и вътрешен. И в двата случая пациентите изпитват силна болка, сърбеж, парене или кървене.

 

Причини за хемороидните болки

Хемороидите често са причинени от подуване във вените, които се намират около аналния канал. Това се случва заради налягането, на което са подложени вените. Понякога тъканта се оказва недостатъчно здрава, за да бъде в състояние да издържи на допълнителното налягане. В резултат на това се появява малка издутина, която се нарича хемороид.

 

Видове хемороиди

Има да основни вида хемороиди – вътрешни или външни. Вътрешните хемороиди се появяват във вътрешната част на аналния канал. Те не са толкова болезнени, колкото и външните. Външните са изключително неприятни и болезнени. Повечето хора изпитват симптоми на кървене, сърбеж, както и парене.

 

Какви са шансовете да получим хемороиди?

Повече от половината хора в Америка имат някаква форма на хемороиди по време на живота си. Това състояние се изпитва най-вече от хора, които са на възраст между 45 и 65 години. В тази възраст жените и мъжете са застрашени в еднакви граници. Има някои фактори, които предразполагат за появата на съсиреците.

 

Бременността е един от най-честите фактори, които довеждат до появата им. Причината за това е, че жените, които носят дете, имат увеличено налягане в кръвоносните съдове. Освен това, на риск са изложени и хората с наднормено тегло. Хората, които имат лоши хранителни навици и хроничен запек, също са изложени на увеличен риск от това да бъдат жертва на неприятното явление. Вдигането на тежки предмети може да увеличи налягането във вените. Поради тази причина, онези които полагат тежък физически труд, могат да изпитват началните симптоми, по-често от останалите. Това обаче не означава, че онези, които работят седнали. са застраховани. Тъкмо обратното, те попадат в групата на пациентите, които могат да заболеят, защото пропускат физическата дейност. Добрият спортен режим може да помогне да се предотвратят симптомите на хемороидите.

 

Превенция

Има няколко начина, които могат да предпазят хората, изложени на такава неприятна болка. Никой от тях не изисква коренна промяна в начина ви на живот. 15 минути упражнения всеки ден могат да помогнат да се почувствате по-добре. Те ще помогнат да разрешите проблемите, които са свързани с храносмилането. Добавянето на мюсли към ежедневното меню също ще помогне на правилното движение на червата. Освен това, може да се постараете да добавите и повече плодове и зеленчуци. Те ще се отразят добре на цялостния ви тонус. Водата, която изпивате всеки ден, тябва да се увеличи. Липсата на добра хидратация може да доведе до различни проблеми в организма. Освен всичко това, изложените на риск от появата на хемороиди, не трябва да вдигат тежки предмети.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар