Отражението на актовете върху цената на гражданската отговорност

Чудили ли сте се как актовете и фишовете ви се отразяват на цента на гражданската отговорност? Едва ли сте първият човек, който го прави. Въпреки това на този въпрос няма прост и еднозначен отговор.

Застрахователните компании използват много компоненти и статистика, за да изведат ццената на гражданската отговорност.

 

Актове за превишена скорост и цената на гражданската отговорност

Всяка компания има различна политика щом става въпрос за актове за превишена скорост. Някои застрахователни компании ги взимат предвид в следващите три години и това повишава цената на гражданската отговорност. Това се отразява във вашето шофьорско досие и ще ви се наложи да плащате повече.

Много е важно да имате добра, позитивна връзка със застрахователната си компания. Много компании няма да повишат цената на гражданската отговорност, ако сте получили един акт за превишена скорост. Доброто ви досие на примерен шофьор ще остане непокътнато.

Застрахователната компания ще отчете и с колко сте превишили скоростта. Ако сте карали с 30 км./ч над ограничението, цента на гражданската отговорност ще се повиши. Но ако сте превишили скоростта с до 10 км./ч, то няма да плащате по-скъпа полица. Застрахователните компании смятат голямото превишение на скоростта за предпоставка за автопроизшествие. По този начин вие ставате и опасен шофьор, което ще повиши цената на гражданската отговорност допълнително.

 

Актове от други държави

Много хора си мислят, че актовете от други държави не се отразяват на тяхната застрахователна полица. Те ще са доста разочаровани да научат, че застрахователните компании пазят всички актове в обща база с данни. Това ще доведе до повишение на цената на гражданската отговорност.  Следете внимателно кога е излязъл вашият акт и го платете в установените срокове. Някои държави ще оценят това и ще го премахнат от досието ви.

 

Как да избегнете висока цена на гражданската отговорност?

Шофьорите, които се притесняват от въздействието на актовете върху цената на гражданската отговорност, не трябва да признават вина. Това е начинът в последствие този акт за превишена скорост да бъде оспорен и анулиран. Със задействането на този процес вие ще изчистите своето шофьорско досие. Всички знаят, че чистото досие понижава цената на гражданската отговорност.

Подписването на акта не е признаване на вина, но плащането на глобата е. Ако сте решили да оспорвате акт в никакъв случай не трябва да плащате глобата. Винаги е добра идея да се обадите в застрахователната си компания. Те ще ви обяснят дали акт за превишена скорост  ще се отрази на цената на гражданската отговорност.

В някои случаи актовете може да се анулират от записите на институциите. Тогава те няма да повлияят на цената на гражданската отговорност. На някои места се смиляват над примерните шофьори. Те ви опрощават един акт за превишена скорост, ако през последните три години не сте имали прегрешения на пътя.

 

Не забравяйте и за талона си

Целта на точките в талона е да се идентифицират опасните шофьори. Това също е начин застрахователната ви компания да определи цената на гражданската отговорност. Следете възможностите, които се предоставят за възстановяването на точките от контролния талон. Това ще се отрази добре на цената на вашата застраховка гражданска отговорност, както и на шофьорското ви досие.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар