Перли Сваровски

Перлите са кръгли, твърди, формирани в черупките на повечето живи мекотели. Техният лъскав външен вид и гладка повърхност ги прави популярно допълнение към дамски бижута и аксесоари. Перлите могат да бъдат намерени в много нюанси, включително розово и зелено, но бяло и черно са най-често използваните цветове. Има осем основни форми, използвани за бижута. Съвършено кръглата перла е рядкост, което я прави най-ценната. По-малко скъпите варианти за подобен вид са култивираните перли или имитациите, които са на изключително достъпна цена. Естествените перли се създават, когато паразит влезе в мекотело. Днес естествените перли са много редки. Само малък процент от мекотелите формират перли- от приблизително 8000 различни вида мекотели само около 20 са в състояние редовно да произвеждат перли. Тези, които не произвеждат перли рядко реализират камъни, които са достатъчно големи, за да могат да се използват като бижута. Именно заради това, че перлите се откриват все по-рядко и трудно и цената им е доста висока. В зависимост от качеството и бижуто култивираните сладководни перли се продават на цена до $ 1,500.  Таитянските перли са с цени до $ 10 000, перлите от Южните морета са с цени до 30 000 щатски долара.

С ефект на истински перли, но на цени, достъпни за всеки, са перлените бижута на Сваровски. Актуални за всички времена са перлените обици и колиета. Седефеният ефект в цветовете и богатата палитра от цветове правят перлите на Сваровски предпочитани пред другите скъпи продукти.

Заради деликатната им природа за перлите винаги трябва да се полагат грижи с повишено внимание. Винаги поставяйте перленото бижу Сваровски след като сте се измили, след поставянето на грим, лосиони и продуктите за коса. Един добро напомняне е, че когато готвите последното нещо, което трябва носите са перли. Също така е разумно да се избегне третиране с химикали, дори почистващи препарати за бижута. За почистването на перленото бижу не се използва нищо повече от вода и мека кърпа. Не на последно място съхранявайте перлите на отделно място от другите бижута, тъй като перлите твърде лесно се надраскват или износват от метали и други скъпоценни камъни.

За да бъдете забелязани, и в същото време да излъчвате класа, изисканост и дискретност перлените бижута на Сваровски са правилното решение. В онлайн магазините, а и в обектите за бижута Сваровски в София се предлага голямо разнообразие от красиви бижута с перли, в това число и комплекти обици с колие или колие с гривна. Изборът е богат, за едно богато изящно допълнение.

 

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар