Пластмасова ламперия – правилното решение за бърз, евтин и качествен ремонт

Напоследък стана популярно в декорацията на интериорните пространства да се ползва PVC ламперия. Тя е лесна за монтаж, практична за поддържане и разбира се, най- важното преобразява пространството по изключително уютен начин.
PVC ламперията е подходяща за дома и различни видове обществени сгради,или помещения – кухнята, банята, хола, офиса. Няма значение какъв вид работа ще се извършва в помещението- те са изключително лесни за поддръжка, устойчиви на миене, но само с препарати подходящи за този вид материал. Тя придава на стените или таваните идеално завършен вид, като зад нея лесно могат да бъдат скрити кабели, тръби и всякакви неравности. PVC панелите са абсолютно водоустойчиви, а поради системата си на окачане придобиват и шумо и топло изолиращи свойства. Те могат да имитират камък, дърво, мозайка или мрамор в най- различни цветове, които лесно също така е възможно да се съчетаят със стила на стаята. Единственият му недостатък е, че не е подходящ за екстериор. Колкото и висококачествена да бъде пластмасата при постоянното влияние на външните климатични условия започва да издава неприятен химичен мирис и ще започне да се руши самия материал. Според фирмата на производство или вида на ламперията варират и нейните размери. Разбира се, това трябва да се предвиди и съобрази и с мястото, където ще бъде поставена PVC ламперия – дали ще бъде на тавана, където практически няма никакво триене, на стената или на пода, по който постоянно се ходи. Различното покритие на PVC ламперията може да й предаде релефност или да бъде идеално гладка. Това е още един елемент, който я прави добре приложима според нуждите на клиента.
Най-хубавото, обаче е и фактът, че PVC ламперия е на достъпни цени – от 8.в/кв.м до 12лв/кв.м. Монтажът е възможно да се направи по няколко прости начина- чрез директно лепене, чрез приковаване или да се монтира върху дървена скара. След монтажа PVC ламперия не се нуждае от шпакловане или пребоядисване за разлика от гипсокартона. Панелите е хубаво да престоят една нощ в помещението, в което ще се монтират. По този начин остатъчната влага, която се образува при естествената промяна да помещението ще се изпари и монтажът ще бъде абсолютно безпроблемен. Реже се с ръчен трион или циркуляр. Единственото неудобство се поражда от неравностите по повърхността. Но и това лесно се решава с помощта на мерителна рулетка и доза търпение. Разбира се, в мрежата мога да бъдат намерени много подробни обяснения и видео клипове, който съвсем нагледно показват целия процес.
Придавайки на пространството около вас нов и модерен вид си осигурявате прекрасно среда за работа. Имитирайки естествените материали PVC панелите създават комфорт и мекота в стаята и условия за безупречна хигиена. Спестявате пари не само от това, че материалът никак не е скъп, а и защото е изключително дълготраен и не старее. Спестявате пари, време и труд от поставянето на тапети или пребоядисването, заедно с всички останали досадни подробности около тях. Най- трудното идва при избора на фирма. Конкуренцията е голяма, но кой е правилният избор трудно може да се каже. Най-евтиният вариант не винаги ще си остане най- евтин, но от друга страна и високата цена не е гарант за качество.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар