Поверително от ресторанта

Аз се казвам Станимир и съм огромен почитател на похапването в ресторанти. Трябва да си призная, че това са местата където се чувствам истински щастлив. Понякога дори ми се иска, ей така за спорта, да взема и да си отворя един собствен ресторант. Но да не се отплесквам от темата. Искам да ви разкрия някои интересни факти около това какви видове ресторанти съществуват по света и с какво те са интересни за своите посетители. Убеден съм, че ще ви бъде интересно.

Няма как да не започна с нашето си или иначе казано, този тип ресторанти в София (моя любим град), които са някак по-особени. Това са малките и сгушени из централните улички на града заведения. Например, регионът на Малките пет кьошета където ще откриете мънички ресторанчета, в които ще ви сервират студена бира и готвена храна. Обстановката е уютна, а ароматът на топли и пресни хлебчета разнася своето благоухание из въздуха. Този тип заведения са още известни като ресторантите с традиционна кухня.

Вторият тип заведения, по които си падам, са гурме. Те обикновено предлагат изискана обстановка и предразполагат към пълен релакс. Там порциите са малки, но пък идеята да опитате нови видове храни, които да погалят небцето и обонянието. Няма да сбъркате ако въпреки своите предубеждения, то посетите следващият път подобен тип заведение и опитате от предлаганите в него специалитети.

На трето място идват атракционно-тематичните ресторанти. В тях гостите не само се наслаждават на вкусна и прясно приготвена храна, но и разполагат с програма, която да ги забавлява. Да, можете да кажете, че е опасно да ядеш и да се смееш, но това също е съобразено. Нормално след като се нахраним започва програма с комици или пък музиканти. Те изнасят своето шоу докато ние се наслаждаваме на десертното вино с кейк.

Последният тип заведения, за които искам да споделя, са тези, които аз наричам “пещерни”. В подземия дълбоко под земята, това са най-често ресторанчета тип бирарийки или винарна. В тях отиваме да опитаме нетрадиционни питиета, но и да опитаме вкусни тапаси, които да допълнят и уплътнят цялостното преживяване.

Еми това е от мен. И запомнете, че следващият път, когато отидете на ресторант, то трябва добре да помислите в какво настроение сте, какво искате да постигнете като обстановка и преживяване. Чак тогава започнете да избирате защото добре направеният и премислен избор може да ви донесе много ползи, които да ви направят по-щастлив.

HTML код на статия

Автор: t1sh087


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар