Почивка във Велинград

Питате се къде да почивате в пълен разкош, заобиколени от много забележителни места, а релаксът ви да е зареждащ за дълго време след завръщането ви.

Ето и нашето предложение за страхотно курортно място. Почивка във Велинград.

Велинград се намира в Южна България, климата е планински и предразполагащ към пълна отмора за туристите и посетителите му. Лятото е прохладно, а зимата мека и топла, което го прави привлекателен за курортистите искащи да избягат от горещините през лятото.

Във Велинград  могат да се намерят във всички точки на града, както и в околията му, а това го прави несравним по разнообразие и отговарящ на всякакви капризи.

За да е по-лесно на желаещите да направят своята почивка в тази част на страната е добре да са запознати с асортимента от хотели за настаняване разположени в интересните и забележителни части на града, както и около него, за целта е добре да са информирани, какво могат да видят в това кътче от България:

  • Местността Юндола – намира се на шестнадесет километра от самия Велинград, по посока Банско – Разлог. Разположен е голям ски планински курорт, в който могат да се намерят хотели и хижи за всеки вкус и желание. Предлагат се куп възможности за туристически походи в летния сезон и страхотни ски писти и оборудване за зимните почивки. В близост има резервати, които не е за изпускане да се видят;
  • Крепостта Цепина – разположена в село Дорково. В нея всеки посетител може да се върне стотици години назад и да се докосне до частица от българското минало;
  • Панорамата на Елин връх – гледката е невероятна, а почивката ще е незабравима. Хотели в близост има само на 1-2 км.;
  • Клептуза – това е небезизвестния карстов извор, находящ се в Чепино. Природата в тези места е запазена и чиста, а местността е осеяна с борови гори. В близост се предлагат хотели за нощувки на разстояние от около 3-4 км. Заведения има покрай самите езера, където гледката е неописуемо красива. Забавления за децата и възрастните са не ограничени – детски площадки, водни колела и други;
  • Парк Дворец, Ботаническа градина – неописуема с думи гледка. Намира се в самия Велинград в кварталите Лъджене и Каменица, близо е до центъра на града и минералния плаж. В разстояние един километър могат да се намерят страхотни предложения за нощувки;
  • Местата, които могат да се зърнат и посетят във Велинград са „Сярна баня”; „Исторически музей”; Православен храм „Света Тройца”; Паметника на Вела Пеева; Радонова баня; Палеологичното находище край село Дорково; Пещерата Лепеница; Пещерата Снежанка и още множество исторически и културни музей, паметници на знаменитости от миналото, забележителности, както и места като паркове и градини, в които почивката ви ще остане незабравим спомен.

Ако сте любител на красотите на родината, ако искате една страхотна почивка, независимо от сезона в годината, ако просто обичате да пътувате, то Велинград е едно от местата, които наистина ще ви допаднат, а възможностите, лукса и удобствата, които предлагат хотелите са неповторими.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар