Проблеми в процеса на регистрация на нов домейн

 

Новите домейн имена са наистина голям хит и трябва да сме наясно с всички процеси. Това е разказ на човек, който започнал да регистрира своя домейн. Естествено всичко това е лична история, която показва какви проблеми може да произтекат от регистрацията. Освен това, трябва да се отбележи, че разказът идва от човек, който е технически грамотен.

 

Историята започва

Отидох в офиса си тази сутрин и бях решен да регистрирам домейн от първо ниво – .link. Това е първият генеричен домейн, който достига до пазара. Освен това, цената от 10 долара за година е наистина разумна.

 

След като домейнът е генеричен, можете да използвате всяка ключова дума преди точката и интернет адресът ще има смисъл. Повечето от другите домейни са предназначени за ниша от икономическата индустрия. Единствено малък брой от домейни второ ниво имаха смисъл.

 

Създадох списък от 133 ключови думи, които бяха по целия спектър от „страхотни” до „прилични”. Проверих ръчно всички от тях в сайта whois, за да разбера кои от тях са свободни.

 

Числата

  • 11 от тях бяха свободни за регистрация
  • 1 от домейните беше регистриран по време на периода на заявленията за търговска марка
  • 58 бяха в списъка за евентуален сблъсък на интереси
  • 63 бяха регистрирани в предварителния период

 

Очакваше се домейните с разширение .Link да наброяват повече от 35 000. В този момент осъзнах, че дори и онези, които проверих, да се не намираха в списъка със сблъсък на интереси, вероятно вече са резервирани. Uniregistry държи повече от добрите домейн имена.

 

Философия

Аз никога няма да забогатея от продажбата на домейн с разширение .link. Вземете LongIsland.link, например. Ако някой иска да започне изграждането на сайт за Long Island и искат да до асоциират с нов домейн, те вероятно обмислят LongIsland.link.

Освен това, те вероятно няма да искат да платят много за домейн името. Причината за това е, че могат да купят и много други варианти – LongIsland.site, .web, .xyz, .place, .space, както и много други. В случай, че аз притежавам LongIsland.link не мога да искам много пари за него, след като потребителите имат толкова много опции.

Естествено аз вярвам, че само много добри домейн имена от всяко разширение могат да са добри инвестиции. И все пак, имах нужда от домейн името, за да разположа сайта си на него, а и цената от 10 долара е приемлива.

 

Изборът

От 11 домейн имена, които бяха свободни, само 6 си струваха. Големите имена, включително GoDaddy, 1and1, Network Solutions нямаха оферти за .link. Открих, че мога да регистрирам името в сайта на eNom.

Отидох на сайта, за да задам заявка за регистрацията на домейн имената. Отворих секцията с желаното домейн име само, за да разбера, че то не се предлага като опция.

След това опитах в DomainMonster, защото те имат репутация за добър сайт за заявки за регистрация на домейн имена. Цената, която искаха от мен е 19.99 британски паунда, затова се оказах.

HTML код на статия

Автор: wursti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Проблеми в процеса на регистрация на нов домейн, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар