Разклонители с вградена защита

Добър вечер или добър ден на всички които четат тази статия в момента.

Не знам дали ви се е случвало скоро, но от известно време засичам разни реклами във Фейсбук от типа – „не плащам вече за електричество“, „сметката ми падна със 70%“ и други подобни. За мен това са некоректни търговци решили да изкарат някои и друг лев на гърба на бедния и доверчив българин.

Днес искам да ви покажа едно устройство от което наистина в действителност бихте спестили някои и друг лев. Няма никаква магия или някаква тайна техника за която още никой не знае. Става въпрос за един модел разклонители(в случая това е производство на AEG, но съм срещал и други марки). Това което е особено при тях, освен защитата от токов удар, имат едно много практично предимство – разполагате с едно „главно“ гнездо и останалите са „подчинени“. Когато изключите консуматора който е на главното гнездо, тока прекъсва и към останалите. Така спестявате от тока който консумират останалите устройства в „режим на готовност“ (stand by). В зависимост от включените ви устройства тази консумация може да достигне и 50W. Лесно може да измерите колко вата ви харчат включените трансформаторчета, колонки или каквото още имате. Почти във всички по-големи магазини за електротехника продават ватметри. С което бихте се уверили че наистина не става въпрос за няколко вата, а за няколко десетки вата. В края на месеца, това би ви спестило няколко лева от сметката ви за ток. А и от екологична гледна точка  с намаляването на консумираното електричество, намаляваме изхвърлянето на въглероден двуокис в атмосферата.

Разклонителя е подходящ както за домашния ви компютър така и телевизор. А този модел специално има защита и за кабелната ви телевизия и за интернет. Не са редки случаите когато при буря прехвърчи някоя и друга искра по лан кабела (обикновено при кабелите които висят по стълбовете, в големите градове вече са под земята), от която да ви изгори рутера и след това да не искат да ви признаят гаранцията. Така че това си е една доста разумна инвестиция. Разбира се този режим на разклонителя може да бъде изключен и да си работи и като стандартен.

Предлага се само с черен цвят, дължината на захранващия кабел е около метър и половина. По характеристики – при нормална работа, тока не трябва да надвишава 10А (16А при пикови моменти). Разклонителя има още „защита от деца“ – на отворите в контактите има тапи, така че да не може да се бръкне вътре. От AEG гарантират минимум 10 годишна работа на всичките им модели.

HTML код на статия

Автор: lz1nud


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар