Различните категории коаксиални кабели

Коаксиалният кабел е изобретен през 1929 г. Въпреки това, неговото търговско използване започва едва през 1941 г. Има няколко специфични характеристики, с които потребителите трябва да са запознати, когато става дума за коаксиални кабели. Те са разработени от кръгли, цилиндрични образни проводници, които са покрити от разделител. Цилиндърът, който играе ролята на разделител, също е заобиколен от материал, който го изолира допълнително. Коаксиалните кабели, по същество са електрически кабели, които се използват за прехвърляне на високочестотни сигнали. Електромагнитното поле генерира напрежение между вътрешните и външните проводници. Затова има много по-малка намеса от външните електромагнитни полета. Този тип кабели се използват в индустрии като кабелна телевизия и работата в мрежа. Коаксиалните кабели са малко по-скъпи, отколкото обикновените телефонни. Въпреки това, те са за предпочитане, тъй като позволяват максимално предаване на данни и информация с най-малко смущения.

Видовете кабели

Тези кабели са обикновено на два вида – гъвкави и твърди. Твърдите кабели имат твърд тип обвивка и гъвкав кабел. Вътрешността се състои от сплетен тип проводник, изработен от мед. Вътрешният изолатор или диелектрик засяга свойствата на кабела. Той отговаря за характеристики, като отслабване и импеданс. RF конектори се използват за свързване на краищата на коаксиалните кабели. Диелектрикът може да бъде твърд или перфориран с малки дупки.

RF конекторът е твърд тип кабел със същия импеданс като този на кабела, с който е свързан. Въпреки това, диелектриците не могат да бъдат еднакви. Конекторите с високо качество обикновено са покрити със злато. Тези с по-ниско качество са покрити с никел. Среброто е материал, който също се използва също, но само в случай на висок клас конектори, тъй като неговата проводимост е наистина добра. Посребряването обикновено изисква допълнително покритие, заради факта, че се получава окисление във въздуха.

Пълен списък от кабели

Hard Line – Това са най-мощните кабели с твърд външен щит и с минимални загуби при пренос на данни. Обикновено се използват за професионално свързване на предавател и антена. Тези кабели се състоят от висока диелектрична част. Те са в състояние да се справят с високи температурни амплитуди, както предполага и монтажът им на открито.

Триаксиален – Това е кабел с три нива на екраниране. Най-външната екранировка защитава вътрешните слоеве от външната електромагнитна интерференция. Това ги прави изключително неподатливи на външни електромагнитни явления.

Twin аксиален – Този кабел е изработен с усукана двойка проводници, покрити със специален щит.

Биаксиален – Този кабел се състои от два 50-градусови коаксиални кабели. Продукти като този се използват за създаване на контакти между различни елементи.

Потребители

Потребителите могат да намерят широката гама от кабели в магазинната мрежа. Търговците на електроника, като vikiwat.com са на тяхно разположение. Материята, свързана с този вид кабели, е изключително специфична и предполага много предварителни знания. Начинаещите в тази област потребители не бива да се отчайват. Специалистите, които работят в магазините, могат да ги консултират много успешно.

Пред потребителите стоят много опции за начина на закупуване на продуктите. Те могат да отидат до магазина. В случай, че това не е възможно богатата гама от продукти е отразена в сайтовете на производители и търговци. Онлайн те могат да се запознаят със всички спецификации на продуктите. Не забравяйте, че можете да поръчате избрания продукт по телефона.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар